Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avskedsbrevet – innan de två bröderna sköt ihjäl sin familj

Farhan Towhid, en av de två bröderna.
Foto: Polisens bild

Två bröder, 19 och 21 år gamla, ska ha skjutit ihjäl hela sin familj innan de sköt sig själva i hemmet i Texas.

Efteråt uppdagades ett avskedsbrev där ena brodern beskrev planen i detalj.

”Jag älskar min familj, därför måste jag döda dem”, stod det i brevet, rapporterar New York Post.

Under måndagen kom rapporter om att två bröder från Allen i Texas, USA, hade skjutit ihjäl fyra av sina familjemedlemmar och sedan sig själva i sitt hem. Enligt den lokala polisen ska Farhan Towhid, 19, och Tanvir Towhid, 21, ha utfört gärningen under lördagen, enligt Fox 4.

– Två bröder kom överens om att de skulle begå självmord och därifrån övergick det i att hela familjen strök med, säger polisen Jon Felty från Allen till Fox 4. 

Skrev avskedsbrev på Instagram: ”Jag älskar min familj”

Familjemedlemmarna som föll offer var brödernas mamma, pappa, syster och mormor, varav den sistnämnda var där på besök från Bangladesh. De döda kropparna kunde hittas först efter att en av Farhad Towhids vänner hade ringt polisen och uppmärksammat dem på vad som verkade vara ett offentligt självmordsbrev.

– En vän hade sett ett inlägg som hans vän lade upp på Instagram, och det var vad som fick honom att ringa och säga att han var bekymrad över hans välmående, säger Jon Felty till Fox 4.

”Hej allihopa. Jag dödade mig själv och min familj”, skrev den äldre brodern Farhan Towhid i inlägget enligt New York Post.

Vidare ska han, enligt Fox 4, ha skrivit han att han var deprimerad, led av självskadeproblematik och att han inte ville leva om han inte kunde känna lycka. Farhan Towhid berättade även i brevet om planen för dådet i detalj, och förklarade varför han ville döda sin familj.

”Om jag bara dödade mig själv skulle de vara förtvivlade. Jag älskar min familj, genuint. Och det är exakt varför jag bestämde mig för att döda dem.”

Samtliga i familjen sköts ihjäl. De två bröderna ses till vänster i bild.
Foto: Polisens bild

Nära vännens reaktion

De två bröderna var båda studenter på University of Texas i Austin. En av Farhan Towhids nära vänner, Faiza Rahman, säger till Fox 4 att hon har svårt att förstå att hennes vän kunde genomföra de fruktansvärda handlingarna.

– Jag har inte fått ihop de två versionerna av honom i mitt huvud än. Den jag kände och var så nära och kunde prata med i timmar om vad som helst, och den som gjorde det här. Det här var han som visade hur mycket han älskade dem, och jag vet att inte går att förstå för oss. 

HIT KAN DU VÄNDA DIG FÖR ATT FÅ HJÄLP

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. 

Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång.

Ring 112 eller åk till en akutmottagning. 

Om möjligt – lämna inte personen ensam. Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Bris: 116 111, bris.se.

Bris vuxentelefon: 077-150 50 50.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Mind: chatt på mind.se

Minds stödtelefon Självmordslinjen: 90101

Minds föräldratelefon: 020-85 20 00.

Röda Korset: redcross.se.

Jourhavande kompis: Chattjour finns på jourhavandekompis.se

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 020 -18 18 00.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.se

Ny teknik ska identifiera Green River-mördarens okända offer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.