Treåriga Madeleine har varit försvunnen på Algarvekusten i en vecka. Nu utfäster en brittisk affärsman en belöning på en miljon pund till den som kan hjälpa till att hitta flickan.
Treåriga Madeleine har varit försvunnen på Algarvekusten i en vecka. Nu utfäster en brittisk affärsman en belöning på en miljon pund till den som kan hjälpa till att hitta flickan.

Avgörande tips ger 13,5 miljoner kronor

Publicerad
Uppdaterad
Hela Storbritannien har engagerat sig i sökandet efter Madeleine, 3.
Nu vädjar fotbollsstjärnan David Beckham om hjälp att hitta flickan som har varit försvunnen sedan förra veckan.
Det har gått en vecka sedan Madeleine McCann, 3, försvann från sin hotellsäng i Praia de Luz på portugisiska Algarvekusten. Sedan dess har både polis, anhöriga och frivilliga letat natt och dag efter den brittiska lilla flickan - utan framgång.
Och allt fler människor har engagerat sig i kampen för att kunna återförena Madeleine välbehållen med sina föräldrar.
Bland annat träder fotbollsstjärnan David Beckham fram för att visa sitt stöd. Han förväntas göra ett offentligt uttalande efter träningen med Real Madrid på fredagen, uppger Sky News.
Dessutom erbjuder en förmögen brittisk affärsman en belöning på en miljon pund, motsvarande 13,5 miljoner kronor, till den som kan bidra till att flickan kommer hem igen. Stephen Winyard, 57, som själv har tre barn, bestämde sig när han såg Madeleines föräldrar i tv.


Kände frustration

- När jag såg deras ansikten kände jag mig så frustrerad över att ingen annan hade gått ut med en ordentlig belöning, och jag kände att jag ville göra det själv, säger han till Sky News.
Hans förslag uppges nu övervägas av Madeleines familj, men det är fortfarande oklart om portugisisk lag gör det möjligt att offentliggöra belöningen.
Lisa Jannerling
Lisa Jannerling

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag