Avbröt bråk - en man blev kastad i Vättern

Publicerad

En man gick emellan när två personer ofredade en äldre herre i en bil.

Då uppstod ett bråk som slutade med att mannen kastade ner en av förövarna i Vättern.

– Han hade nog inte väntat sig att han skulle få något mothugg, säger Stefan Gustafsson, befäl på LKC i Östergötland.

Det var på Vätternpromenaden i Motala på onsdagskvällen som en man uppfattade att två personer ofredade en äldre herre som satt i sin bil.

Han gick fram och bad personerna att sluta.

Då inleddes en brottningsmatch mellan mannen och en av förövarna som slutade på ett annorlunda sätt.

"Det hela slutar med att mannen med civilkurage kastar i en av de ofredande männen i Vätterns förhoppningsvis avsvalkande vatten.", skriver polisen på sin hemsida.

Tyckte inte det var roligt längre

– Sen försvann de därifrån, de tyckte väl inte att det var så roligt längre. Efter ett tag träffades alla parter tillsammans med polisen tror jag. Och polisen fick uppgifter från båda parter och de anmälde varandra, säger Stefan Gustafsson, befäl på LKC i Östergötland till expressen.se.

Hur reagerade mannen som hamnade i vattnet?

– Man kan väl tänka sig att han blev upprörd, han hade nog inte väntat sig att han skulle få något mothugg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag