Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Autistiske Landon, 7, reste själv – då kom vändningen

Ben Pedraza hyllas för agerandet.
Ben Pedraza och Landon Bjornson på flyget.
Foto: Privat
Mamman Alexa Bjornson hyllade Ben via sin Facebooksida.
Foto: Facebook

När hennes 7-årige son, som har autism, skulle flyga ensam för första gången någonsin var Alexa Bjornson nervös. 

Men det hade hon inte behövt vara, för sonen hamnade bredvid en man som nu hyllas stort för sitt fina sätt att vara på, skriver CNN.

7-årige Landon från Oregon i USA skulle för första gången sätta sig på ett flyg ensam, för att flyga till sin pappa.  

Landon har högfunktionerande autism och kan, precis som många andra barn, ha en tendens att ställa väldigt mycket frågor väldigt ofta. Frågan ”är vi framme än?” är minst sagt populär under resor, enligt hans mamma Alexa Bjornson.

 Därför var Alexa lite orolig över att sonens stolsgrannar på resan skulle bli irriterade över att hennes son satt bredvid. 

Landon Bjornson tog planet till Portland för att träffa sin pappa.
Foto: Facebook

Lämnade meddelande och pengar

I ett försök att motverka det skickade hon därför med sonen en lapp tillsammans med en tiodollarsedel, som han instruerades att ge till personen som satt bredvid honom. 

 – Jag tänkte ”Hur gör jag så att den som sitter bredvid honom inte ska se honom som en börda utan mer som, jag kan hjälpa den här ungen genom dagen, säger hon till KATU.

Men pengarna gick inte till stolsgrannen. För bredvid Landon satt en man vid namn Ben Pedraza, som nu hyllas över sitt fina sätt att hantera sjuåringen.

Efter att ha läst lappen tog Ben ett foto av sig själv och Landon tillsammans och skickade till Alexa. 

”Han frågade om vi var framme än flera gånger men han var en jättebra resekompis. Vi hade det bra och körde några omgångar ”sten sax påse”. Han är ett bra barn och du är en lyckligt lottad mamma.” skrev han i ett meddelande. 

Ben skriver vidare att han gav vidare de tio dollarna till en välgörenhetsorganisation för autism. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2406602352718647&set=p.2406602352718647&type=3

Han hyllas av mamman

Alexa blev så rörd över händelsen att hon la upp en bild på Bens meddelande på sin Facebook och skrev om händelsen förra torsdagen. 

Inlägget har nu delats 125 tusen gånger och Ben hyllas i kommentarerna och flera amerikanska medier har skrivit om historien. 

Men framför allt hyllas Ben av Alexa. Hon skriver bland annat att hon är glad att det ”fortfarande finns goda människor i världen”. 

Till amerikanska KTVZ säger Ben att Landon var en resekamrat som var lätt att ha att göra med, även om Landon tillslut tröttnade på hans humor. 

– Vi drog skämt, men efter ett tag sa han åt mig att sluta dra pappa-skämt, säger Ben till tv-kanalen.

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.