När August tittade på Melodifestivalen i lördags fick han se hur Benjamin Ingrosso och Felix Sandman höll varandra i handen, kramades och pussades. Foto: Nathalie Aspberg och FacebookNär August tittade på Melodifestivalen i lördags fick han se hur Benjamin Ingrosso och Felix Sandman höll varandra i handen, kramades och pussades. Foto: Nathalie Aspberg och Facebook
När August tittade på Melodifestivalen i lördags fick han se hur Benjamin Ingrosso och Felix Sandman höll varandra i handen, kramades och pussades. Foto: Nathalie Aspberg och Facebook
Han skrev ett inlägg på Facebook där han hyllar de båda artisterna. Foto: Olle SporrongHan skrev ett inlägg på Facebook där han hyllar de båda artisterna. Foto: Olle Sporrong
Han skrev ett inlägg på Facebook där han hyllar de båda artisterna. Foto: Olle Sporrong

Augusts, 24, starka inlägg – efter kyssen i tv

Publicerad

När August fick se att Benjamin Ingrosso och Felix Sandman var kärleksfulla mot varandra på bästa sändningstid blev han överlycklig. 

Han skrev ett hyllningsinlägg på Facebook – som nu har fått stor spridning.

– Grabbar, fortsätt göra vad ni gör. Fortsätt visa alla era känslor, lär unga killar att det är okej att visa känslor, skriver han.

August Kretschmer Jeansson Plym, 24, fastnade framför tv:n när han såg Melodifestivalen hemma i Markaryd i lördags. På bästa sändningstid såg han nämligen något han sällan annars får se – två män, Benjamin Ingrosso och Felix Sandman, som bara var sig själva och kärleksfulla mot varandra i direktsändning.

Något som berörde August. 

– Det var bara så ovant att se det. De höll varandra i handen, kramades och pussades. De stödde varandra oavsett vem som vann. Det blev personligt för mig, jag kunde identifiera mig med det, säger August.

"Fortsätt visa känslor"

August fick så många tankar och känslor kring detta att han direkt efter Melodifestivalens slut skrev ett inlägg på Facebook. I inlägget hyllar han Benjamin och Felix som manliga förebilder.

"Grabbar, fortsätt göra vad ni gör. Fortsätt visa alla era känslor, lär unga killar att det är okej att visa känslor. Lär unga killar att det är okej att vara glad för en polares skull. Lär unga killar att det är okej att larva sig, hjula, sjunga och dansa. Lär unga killar att det är okej att göra allt det som unga killar inte får göra", skriver han och fortsätter:

Foto: Olle Sporrong

"Det är fett jävla viktigt i den värld vi lever i nu att killar får förebilder som ni två, som tycker det är okej att skratta och gråta och hjula och fåna sig och stå på scen och sjunga och dansa och spela teater och göra filmer och skriva pjäser och få utlopp för alla känslor unga grabbar kan bära på.

Tack vara att ni gör det så enkelt så hoppas jag att folk kan se på er och se att det går att vara både cool och känslosam samtidigt."

Inlägget har fått stor spridning och massor med reaktioner.

– Jag trodde att jag skulle få några negativa reaktioner och kommentarer, att folk  skulle vara sarkastiska, men nästan alla har varit positiva, säger August.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155428331938494&set=pb.677373493.-2207520000.1520855001.&type=3&theater

Hoppas att mjuka män ska ta mer plats

Han har själv upplevt förväntningar om att han som kille och man ska vara tuff och hård och inte prata om sina känslor.

– Det kan uppstå en speciell jargong killar och män emellan. Man kanske tror att man blir cool eller populär om man har den jargongen eller attityden, men den kan också vara skadlig, säger August

Han hoppas att män ska tillåtas av andra och sig själv vara mer mjuka.

– Och att mjuka män ska synas mer, säger August.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag