Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tårgasgranat mot polisstation – man anhållen

Polisstationen i Gävle har utsatts för ett attentat. 

När en bil skulle åka in i garaget kastades en tårgasgranat in. 

– Det är ett allvarligt brott, säger Thomas Bertze, befäl vid polisen regionledningscentral. 

Nu bekräftar polisen: En man i 35-årsåldern har gripits i närheten av polishuset och anhållits av åklagare.

Vid 01-tiden natten till lördagen inträffade attentatet mot polisstationen.

– Det är polisstationen i Gävle som har utsatts för attentat. När en bil skulle passera kastades en tårgasgranat in i garaget. Ingen polispersonal har skadats. garaget och intaget fylldes med rök och tårgas, säger Thomas Bertze. 

Enligt polisen var det en person som färdades på moped som kastade tårgasgranaten – och delar av lokalerna fylldes med tårgas.

Polisen i Gävle: Rubriceras som sabotage

Polisen rubricerar händelsen som sabotage då attentatet riktade sig mot en byggnad som används för landets rättsskipande verksamhet. "En polisanställd som befann sig i närheten påverkades av tårgasen", skriver polisen på sin webbplats. 

– Det är ett allvarligt brott, säger Thomas Bertze.

Vid 04.20-tiden uppgav polisen att utredningen befinner sig i ett känsligt läge och att man inte kommer att ge ytterligare information i nuläget. 

Man i 35-årsåldern greps – vid polishuset

Under lördagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 35-årsåldern gripits i närheten av polishuset och anhållits av åklagare. Han misstänks för sabotage och våld mot tjänsteman. 

"Under dagen fortsätter utredningsåtgärderna med bland annat förhör, brottsplatsundersökningar, teknisk undersökning samt husrannsakan", skriver polisen vidare på sin webbplats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.