Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Attentat mot boende för ensamkommande

Attentatet har skett mot ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Tranås.

Ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Tranås utsattes för ett attentat i natt.

Rutor ska ha krossats och nazistpropaganda satts upp på boendet.

En misstänkt gärningsman har identifierats.

– Han greps inte, han har identifierats på platsen och därefter frigivits, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Det var vid 02.40 som larmet kom till polisen som skadegörelse på ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Tranås. Boende i området och personal på boendet hade bevittnat en man som krossade fönsterrutor. På platsen anträffades också anslag med rasistisk propaganda.

– På platsen anträffas även anslag med rasistiska förtecken och därför har en anmälan avseende hets mot folkgrupp också upprättats, säger Maria Lavesson.

Mannen var kvar på platsen när polisens patrull kom dit och har identifierats som en man född 86.

- Han greps inte, han har identifierats på platsen och därefter frigivits.

Det har inletts en förundersökning om skadegörelse och hets mot folkgrupp.

– Det har inletts förundersökning och med anledning av de här rasistiska förtecknen är det åklagarlett, så vi uttalar oss inte vidare i ärendet just nu för det är åklagaren som äger förundersökningen.

Texten uppdateras

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.