Hårda attacker mellan kandidaterna. Foto: AP/Reuters
Hårda attacker mellan kandidaterna.  Foto: AP/Reuters

Attackerna haglar inför valet i Iowa

Publicerad
Uppdaterad
"Ron Paul är äcklig"
"Mitt Romney är en lögnare"
När bara timmar återstod fram till det första primärvalet började smutskastningen bland de republikanska kandidaterna.
Hör Mats Larsson berätta om valet
I månader har de sju republikanska kandidaterna kampanjat för att knipa förstaplatsen i det viktiga första primärvalet i Iowa.
Men när bara timmar återstod tills vallokalerna stängde fanns det inte längre tid till att vara trevlig.
I stället började smutskastningen.
- Ron Paul är äcklig, sa Rick Santorum till reportrar från Fox News på tisdagsmorgonen.

"Väldigt liberal"

Uttalandet kom efter att Ron Paul, enligt Santorum, haft en automatisk telefon som ringt upp väljare i delstaten och sagt att abortmotståndaren Santorum i själva verket är för abort, enligt Washington Post.
- Väldigt liberal, svarade Paul med att kalla Santorum.
Hans argument var att Santorum har gjort lite i senaten för att skära ner på statliga utgifter.
- Mitt Romney är en lögnare, sa Newt Gingrich på CBS "Early show".
- Någon som ljuger för att bli vald till president, kommer att ljuga för er även när han är president, fortsatte han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag