Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Attackerades av fyra flodhästar - överlevde

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Sam Cartwright, 55, misshandlades svårt på väg hem från krogen.

Av fyra galna flodhästar.

- Jag är glad att jag lever, säger hon.

Engelska Sam Cartwright hade varit och tagit en kvällsdrink i sin hemstad Kariba i Zimbabwe. Längs vägen stod fyra flodhästar och betade. De stirrade argt på den engelska kvinnan när hon gick förbi. Sam råkade då skrapa i foten - det höll på att bli hennes död. Ett av de fyra djuren gav sig då på henne. Tätt efter kom övriga tre. - Jag skrek för allt vad lungorna höll åt den första flodhästen när de andra gav sig på mig, säger Sam Cartwright till Suns nätupplaga.

Två månader på sjukhus

 - Mina ben och mitt skrev var i spillror då den elakaste av flodhästarna dunkade ner sin enorma käke över mig. Precis när jag trodde att jag skulle dö kom det några säkerhetsvakter och hjälpte mig.  Med nöd och näppe klarade sig Sam med livet i behåll efter överfallet. Två månader på sjukhus blev det där hon bland annat fick sy 44 stygn och genomgå flertalet operationer. Helt återställd är hon fortfarande inte.  - Jag måste gå till specialistläkare eftersom såren vägrar att läka. Men jag är glad att jag lever, säger Sam Cartwright.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.