Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åttaåringen jagades före knivattacken

LINKÖPING. Mohammad Ammouri, 8, jagades av mördaren innan han knivhöggs till döds.
Polisen misstänker nu att han var gärningsmannens mål.
Anna-Lena Svenson, 56, råkade bli vittne till attacken därför mördades hon också.
Mördad. Mohammad Ammouri, 8, jagades av mördaren innan han knivhöggs till döds.
Polisen börjar nu få en klar bild av vad som hände på mordplatsen på Åsgatan i Linköping. Mordutredarna misstänker att attacken mot lille Mohammad inte var någon slump. – Det lutar mer och mer mot att attacken var planerad, ett dåd som kan ha varit riktat mot pojkens familj, säger en poliskälla.

Mötte mördaren på gatan

Det är efter sammanställningen av vittnesuppgifterna som polisen börjat revidera uppfattningen att en enskild galning ligger bakom dubbelmorden. – Tack vare vittnesuppgifter vet vi nu att pojken överfölls först, sedan attackerades kvinnan, säger kriminalinspektör Pia Thevselius. I tisdags morse lämnade Mohammad Ammouri familjens lägenhet för att gå till skolan. Han hann knappt ut på gatan, förrän han mötte sin mördare.

"Han försökte fly"

– Vi är övertygade om att han upptäckte faran och försökte fly undan med mördaren efter sig, säger en poliskälla. På den smala asfaltsgatan – bara ett stenkast från hemmet – hann mördaren i fatt Mohammad Ammouri och högg ihjäl honom. – Min son brukar inte ta den vägen till skolan, säger pappan Hassan Ammouri.

Letar efter motiv

Strax före mordet lämnade Anna-Lena Svenson sin bostad för att gå till jobbet. Polisen är övertygad om att hon blev vittne till dådet. – Vi misstänker att mördaren dödade henne eftersom hon såg allt, säger en källa. Polisen vet inte vilket motiv mördaren drivits av. – Eftersom vi inte gripit någon gärningsman är det meningslöst att spekulera om det, säger kriminalinspektör Pia Thevselius.

Kan finnas en hotbild

Samtidigt undersöker mordutredarna hotbilder som kan ha funnits mot Mohammad Ammouri och Anna-Lena Svenson. Enligt Expressens källor har polisen flera initierade uppgifter som tyder på att det kan finnas hot mot personer i den mördade pojkens närhet. "Jag vill inte prata om det" – Det kan ha gjort honom till en måltavla för att skada andra personer, säger en poliskälla. Polisen är mycket förtegen om hotbildsanalyserna. – Jag kan och vill inte prata om det. Det får du respektera, säger Pia Thevselius.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!