Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åttaåringen gick vilse - mördades brutalt

Åttaårige Leiby Kletzky mördades brutalt när han hade gått vilse i Brooklyn och frågade en man om vägen hem. "Det är så sorgligt. Det ser ut som om pojken precis har hittat någon som äntligen kan hjälpa honom", säger polistalesmannen Paul J Browne.
Foto: AP

Leiby Kletzky, 8, skulle gå sju kvarter hem men gick vilse i Brooklyn.  

När han frågade efter vägen mötte han en brutal mördare.  

Och hans kvarlevor hittades sedan i en soptunna.  

Föräldrarna gav honom tillåtelse att gå de sju kvarteren hem från dagslägret i det ortodox-judiska samhället i Brooklyn i New York. 

 Tillsammans hade de gått vägen så att sonen Leiby Kletzky skulle komma ihåg. Men den lille pojken gick ändå vilse. 

 Han anmäldes försvunnen och efter intensivt letade uppdagades det ofattbara.  

 Övervakningsbilder visar hur Leiby Kletzky missade sin avfart hem. Lite senare frågar han en okänd man, före detta säkerhetsvakten Levi Aron, 35, om vägen.

Satte sig i en bil

 – Det är så sorgligt. Det ser ut som om pojken precis har hittat någon som äntligen kan hjälpa honom hem, säger polistalesmannen Paul J Browne, enligt New York Post. 

 Ytterligare övervakningsbilder visar hur åttaåringen sätter sig i en brun Honda och kör i väg. 

 Enligt polisen mördade Levi Aron sedan åttaåringen och styckade honom.

Kroppsdelar i frysen

 Registreringsnumret ledde polisen till 35-åringens lägenhet. Där fanns blod på lägenhetsdörren – och delar av Leiby Kletzkys kropp i frysen. Ytterligare kroppsdelar hittades i en resväska i en soptunna en bit bort. Polisen tror att 35-åringen kvävde åttaåringen, och sedan styckade honom. 

Oklart motiv

 Utredarna kämpar med att hitta något slags motiv hos mannen som inte är känd hos polisen – men hittills förgäves. 

 I onsdags kväll samlades tusentals för en minnesstund för Leiby Kletzky i en synagoga i Borough Park. 

 Mordet har chockat då det ortodox-judiska området anses ett av New Yorks säkraste. Den misstänkte tillhör även själv församlingen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.