Åtta brandmän kämpade mot husbrand inatt

Publicerad

Åtta brandmän kämpade under natten mot tisdagen mot en brand i ett hus utanför Umeå:

– Det är en lite större stuga som brinner för fullt här, precis ute vid skäret, meddelade Joakim Olsson, insatsledare vid Umeå brandförsvar till Västerbottens-Kuriren. 

Larmet om branden kom in strax före midnatt sedan boende – från andra sidan vattnet – hur ett hus stod stod i lågor. 

– Det är en lite större stuga som brinner för fullt här, precis ute vid skäret, meddelade Joakim Olsson, insatsledare vid Umeå brandförsvar.

Brandkåren inledde släckningsarbetet. De sökte samtidigt igenom huset för att säkerställa att ingen person fanns kvar där inne. 

”Var full fyr när vi kom fram”

Branden misstänks ha startat på fritidshusets veranda.

– Det var full fyr på den när vi kom fram, säger Joakim Olsson till VK.

Enligt tidningen hann branden sprida sig till takkonstruktionen innan räddningstjänsten lyckades få stopp på den. 

Vid halv tolv inatt jobbade fortfarande åtta brandmän med branden.

Anmälan om misstänkt mordbrand

På tisdagsmorgonen meddelar polisen att en anmälan om mordbrand har upprättats.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men vi misstänker att den är anlagd och har skrivit en anmälan, säger Marie Andersson, RLC-kommunikatör vid polisen. 

Enligt polisen ska ingen person befunnit sig i huset vid tiden för branden. Det ska i dagsläget inte heller finnas någon misstänkt i ärendet.

Ärendet har nu tagits över av jourhavande förundersökningsledare.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag