Kaffet är nykokt, och partiledaren tar sin tredje kopp för dagen.
Trosaprofilen Bertil Malmberg, för fyra år sedan aktiv skribent under pseudonymen "Nils Dacke" på hatsajten Axpixlat, ler när partiledaren talar.
– Man kan redan få en puss på kinden av Moderatdamerna i Trosa, säger han, och fortsätter:
– Men ibland händer det att man hamnar i säng med de som man inte tänkt sig, som med Miljöpartiet och vänstern.
Jimmie Åkesson skrattar.
– Moderatdamer, ja, det är klart.
Under Jimmie Åkessons fem veckor långa Sverigeresa handlar mycket om just kommande samarbeten med Moderaterna – både på riksplanet, kommunalt och regionalt.
Vi måste prata med varandra. Dialog är viktig
Besöket i Eskilstunastadsdelen Fröslunda, av polisen kallad ett "särskilt utsatt område", inleds vid lunchtid en småkylig torsdag. Partiledaren körs till det gråa torget i Säkerhetspolisens specialutrustade BMW X5. Polisen informerar om misshandelsfall, narkotikahandel och vandalisering. Invandrarna, lyder förklaringen bland några av dem som Jimmie Åkesson möter på sin turné.
– Kasta ut dem, säger en äldre man som kommer fram och vill hälsa på SD-ledaren.
– Vi måste prata med varandra. Dialog är viktig, svarar Jimmie Åkesson, väl medveten om att Expressens tv-kamera rullar.
I soffan inne på Mötesplatsen Fröet, intill de stora fönstren ut mot det lilla torget, sitter ett gäng ungdomar från olika länder. De flesta somalier.

SD-ledaren hälsar på samtliga. En kille i 20-årsåldern vill veta vad han tycker om Donald Trumps beslut att utestänga medborgare från sju länder.
– Det är inget för Sverige, blir svaret.
Ett par av ungdomarna vill ta selfies med Jimmie Åkesson, och han ställer upp.
Några meter bort sitter fyra äldre kvinnor vid ett runt bord. Det är deras stambord. Varje torsdag träffas de här och dricker kaffe – och pratar om alla problem i Fröslunda.
– Det är invandrarnas fel.
– Allt var bättre förr.
– Vi har tagit emot för många.
Jimmie Åkesson nickar. Och frågar hur ofta de egentligen pratar med grabbarna vid bordet bredvid.
– Aldrig.
SD-ledaren kliver in i polisbussen för en guidad tur. Gråa betongbyggnader med nedklottrade husfasader passeras, och på en skolgård visar en liten pojke fingret när polisbussen sakta rullar förbi.

Några av alla lokaltidningsrubriker från året som gick:
I februari hittades en person skottskadad. I juli kastades det sten mot brandmän och poliser som kom hit. I augusti dömdes en man för mordförsök. I november anhölls en annan för grov misshandel.
– Det är samma bild som man får överallt. En bild av otrygghet från de som lever här. En bild av hur gäng har tagit över det offentliga rummet, knarkhandel som pågår öppet på gatan, skadegörelse, blåljuspersonal som utsätts för stenkastning, skottlossning…
Han tar också med sig bilden av kvinnorna vid det runda bordet.
– Tanken är ju att det ska vara en möjlighet för olika kulturer att mötas, men det blir som vanligt. Den ena gruppen av människor från ett visst område i världen sitter vid ett bord och sedan sitter de svenska vid ett annat bord, och man pratar inte med varandra. Det är ett långsiktigt problem vi har, att hålla ihop det här landet.
Några timmar senare ska maskerade demonstranter försöka ta sig in på Sverigedemokraternas medlemsmöte på Rekarnegymnasiet i Eskilstuna, när Jimmie Åkesson står på scen. Poliser från hela Sörmland kallas in.
Det är väl inga hemligheter, egentligen
Jimmie Åkesson drar vidare.
I kommunhuset möter han distriktsledningen, ett 20-tal SD-toppar från hela Sörmland.
– Det är väl inga hemligheter, egentligen. Så ni kan få vara med, säger han lite överraskande.
Det är första gången journalister släpps in på ett möte där partiledaren ska diskutera interna problem och strategier inför valet nästa år.
Bandspelaren rullar.

– Jag inleder varje möte med att säga att det är jättetrevligt att träffa er. Har ni synpunkter eller gnäll, ta det med partisekreteraren. Det är här hans jobb. Jag vill bara höra bra saker, säger Jimmie Åkesson, och partikamraterna skrattar.
– Syftet med det här är väl egentligen att jag dels vill höra hur ni ligger till här. Det har ju hänt extremt mycket. Hur ligger ni till i förhållande till valet, med kandidater och föreningstillväxt? Och politiken givetvis. Och: Hur ser det ut med dialogen med andra partier?
Vi har problem att få in folk
Han konstaterar sedan att partiet fått kritik för att många SD-stolar står tomma i kommuner i hela landet.
– Skulle vi få ett valresultat på mellan 20 och 30 procent så ställer det enorma krav, vi har en verklig utmaning.
Göte Nilsson, som sitter i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Flen, är bekymrad.
– Vi har inga ersättare, och vi har problem att få in folk. Så vi har ett stort jobb att göra, den saken är alldeles klar. Vi tror ju att vi kommer att få kanske ytterligare tre eller fyra mandat, och då får vi se hur vi kan lösa det.
Och så tillbaka till Bertil från Trosa då. Han talar om oron som många människor känner i andra distrikt, där det ska byggas muslimska centra och där utanförskapsområden breder ut sig.
Men så är det inte i Trosa – och det drabbar partiet.
– Det finns inte lika mycket sug på SD-politik i Trosa som på andra håll.
I Eskilstuna styr numera Moderaterna tillsammans med Socialdemokraterna och Centerpartiet. En stark majoritet, vilket inte heller är bra för Sverigedemokraterna.
Gruppledaren och oppositionsrådet Kim Fredriksson vittnar om samtal med Moderaterna i fikapauser, men något formellt har det inte blivit.
– De försöker hålla en enad fasad, och utifrån det har de inget behov av att söka samarbete med oss.
Anna Kinberg Batra om SD-samarbete
Anna Kinberg Batra meddelade för några veckor sedan att hon är villig att fälla Stefan Löfvens regering – genom att lägga fram en gemensam alliansbudget med stöd av SD.
– Sverigedemokraternas historia, värderingar och rötter har inte förändrats, men jag tycker inte att det fungerar att låtsas som att ett så stort parti inte finns, sa Anna Kinberg Batra i SVT:s Agenda.
Hon vill inte sitta i regering tillsammans med Jimmie Åkesson, men säger samtidigt att det inte går att ignorera alla de väljare som valt att ge honom sin röst.
– Det politiska landskapet ser annorlunda ut i dag och vi måste förhålla oss till den verkligheten. Det här handlar framför allt om att vi inte ska avstå från att lägga förslag som vi tror på, sa Anna Kinberg Batra till Expressen TV i januari.
Inte konstigt att de andra partierna inte velat samarbeta med oss
Hans vision är 25 procent i nästa val. Då behövs det många nya SD-företrädare på olika poster.
– Vi har nästan 30 godkända kandidater nu, men vi siktar på att få 60-65 för att kunna hantera eventuella avhopp och liknande. Vi vill inte stå där med tomma stolar.
Riksdagsledamoten Adam Marttinen, vice ordförande för SD i Sörmland, säger att det viktigaste framöver är att "visa de andra partierna att vi är ett parti som håller en hel mandatperiod".
– På vissa håll är vi nu i det stadiet att vi kan börja marknadsföra oss som en tilltänkt samarbetspartner för kanske framför allt Moderaterna. En överenskommelse mellan olika partier innebär att vi måste hålla vår del och inte balla ur för att vi har frifräsare i gruppen.

Det är första gången ordet "frifräsare" nämns under det här mötet. Men inte sista.
Jimmie Åkesson fångar bollen.
– Det är ju inte konstigt att de andra partierna i många kommuner inte velat samarbeta med oss, säger han.
– Det kan ju bero på en så enkel sak som att vi inte hållit ihop i kommunen under en hel mandatperiod. Man litar inte på att man kan bygga majoritet på oss, för man vet inte hur vår frifräsare i fullmäktigegruppen kommer att agera, och så vidare.
Budskapet är enkelt: Frifräsarna måste bort.
Det finns de i partiet som menar att brottsmisstänkte riksdagsledamoten Kent Ekeroth är en sådan. Men i Eskilstuna vill Åkesson inte gå så långt.
– Innan det är färdigutrett är det svårt att säga vad det får för konsekvenser, konstaterar han.
Bara två dygn senare, på fredagsförmiddagen, kommer beskedet om att åklagare beslutat väcka åtal mot Ekeroth. Ledamoten av riksdagens justitieutskott misstänks för ringa misshandel i samband med ett krogbråk på Stureplan i Stockholm i november förra året.

– Mitt förtroende för Kent Ekeroth är naturligtvis skadat, säger nu partiledaren, och uppmanar sin partikamrat att omgående lämna sin plats i justitieutskottet och ta ledigt från allt övrigt riksdagsarbete.
Källor inom Sverigedemokraterna säger samtidigt till Expressen att det nu bara är en tidsfråga innan Kent Ekeroth tvingas lämna sin riksdagsplats. Med honom i partiet gör många bedömningen att ett närmare samarbete med Moderaterna inte är möjligt.
I "Ekots lördagsintervju" säger Jimmie Åkesson senare att han väntat sig att M skulle svänga – men inte än. I Ekots lördagsintervju säger han att SD kan tänka sig att stödja en Moderatledd regering.
– Nu pratar vi hypotetiskt men ja, vi kan absolut tänka oss att stödja en Moderatledd regering, beroende på vad den vill göra. Och det är klart att invandringspolitiken är central, säger Åkesson och förklarar att han till och med kan kompromissa om invandringspolitiken.
– Hypotetiskt kan jag göra det men det är fortfarande väldigt hypotetiskt.
Ta inte med dem för att de är duktiga på att koka kaffe
Tillbaka till konferensrummet i Eskilstuna, där Jimmie Åkesson stakar ut vägen för sina partikamrater i Sörmland. Om han just då tänker på Kent Ekeroth vet vi inte, men han säger i alla fall:
– Ju större vi blir desto viktigare blir det att hålla de där frifräsarna borta. Vi är ganska bra på det, men samtidigt har det varit ganska lätt att komma in och ta plats på offentliga uppdrag i kommuner där vi har en svag representation.
Enligt partiledaren, som drömmer om att en dag utses till statsminister eller möjligen justitieminister, måste lägstanivån nu höjas.
– Vårt problem är inte att få en massa röster, för det har vi redan. Vårt problem är inte heller att vi behöver ha jättemånga jätteduktiga jätteerfarna politiker. Det viktigaste är att vi höjer lägstanivån och att vi får bort de som är skadliga både för oss och för världen i allmänhet.
Fler uteslutningar, alltså.
– Det är bättre att hålla undan de som inte duger. Se till att de utesluts ur partiet dessutom. Ta inte med dem för att de är duktiga på att koka kaffe, det finns ingen poäng med det.
Säger partiledaren. Och tar sin fjärde kopp kaffe.