Terrormisstänkte Rakhmat Akilov.
Terrormisstänkte Rakhmat Akilov.

Åtalstiden mot Rakhmat Akilov förlängs

Publicerad

Åtalstiden i fallet med den misstänkta terroristen Rakhmat Akilov förlängs ytterligare. 

Domstolen har beviljat åklagarens yttrande, meddelar åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. 

Nya datumet är satt till 23 november i år. 

I september meddelade åklagarmyndigheten att man begär förlängd åtalstid i fallet om misstänkta terroristen Rakhmat Akilov. 

Nu meddelar samma myndighet att det har beviljats av domstolen utan någon häktningsförhandling. 

Senaste gången åtalstiden förlängdes var den 30 augusti. Dagen därpå omhäktades den misstänkta terroristen Rakhmat Akilov, som själv erkänt attentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april i år.

Fem dog i terrorattacken

Terrordådet utfördes i centrala Stockholm fredagen den 7 april. 

Rakhmat Akilov, 39, från Uzbekistan misstänks ha stulit en lastbil för att sen meja ner människor på Drottninggatan. De fem dödsoffren är: Ebba Åkerlund, 11, Lena Wahlberg, 69, Maïlys Dereymaeker, 31, Chris Bevington, 41 och Marie Kide, 66.

Uppgifter till Expressen gör gällande att Akilov sagt sig vara "nöjd". Det finns också uppgifter om att Akilov har kopplingar till terrorgruppen IS.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag