Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åtalas för misshandel av Reinfeldts son

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det var i november 2011 som Fredrik Reinfeldts yngste son misshandlades vid Stureplan på väg hem från en fest.
Foto: GUNNAR SEIJBOLD / VERONIKA LJUNG-NIELSEN

Förra året misshandlades Fredrik Reinfeldt yngste son på Stureplan. I dag väckte åklagare åtal mot den misstänkte gärningsmannen som är 17 år gammal.

– Jag anser att det är en grov misshandel, säger åklagare Anneli Hanström.

Expressen har tidigare skrivit om misshandeln som inträffade i november 2011. Efter att det uppstått bråk på en privatfest lämnade Reinfeldts son tillställningen och senare anfölls han på Stureplan.

– Jag har åtalat i dag, jag anser att det är en grov misshandel eftersom det har skett med en glasflaska och sedan har han sparkat mot huvudet när han har legat på marken. Sedan får vi se vad tingsrätten säger om det, men det är ett allvarligt brott menar jag, säger Anneli Hanström.

Den åtalade har erkänt att han slagit Reinfeldts son med flaska men nekar att han ska ha sparkat honom.

Mycket lidande

Elisabeth Fritz, Reinfeldts sons målsägandebiträde, säger att misshandeln kunde ha lett till förödande konsekvenser.

– Det är en synnerligen allvarlig misshandel som hade kunnat leda till förödande konsekvenser för min klient. Att bli slagen med en glasflaska och bli sparkad på kroppen och huvudet när man ligger ner på marken är livsfarligt. Misshandeln har präglats av både råhet och hänsynslöshet och min klient har tillfogats ett omfattande lidande i samband med misshandeln, skriver hon i ett mejl till Expressen.se.

Rättegångsdatumet är inte fastställt.

– Det blir eventuellt under vecka 34, säger Anneli Hanström.

Det är inte första gången som Reinfeldts son drabbas i ett misshandelsärende. Tidigare under 2011 var han måls­ägare efter en annan incident.

Expressen.se har förgäves sökt Fredrik Reinfeldt för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.