Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åtalad för psykologmordet i Halmstad

En 31-årig man var så missnöjd med behandlingen hos sin tidigare psykolog att han gång på gång trakasserade henne per telefon och sms. Till slut högg han ihjäl henne med en kniv.
Dödsdramat med den 50-åriga kvinnan utspelades i Halmstad i augusti år. På onsdagen åtalades mannen i Halmstads tingsrätt för mord, ofredande och olaga hot. - Han erkänner själva gärningen men inte rubriceringen mord, säger åklagaren Ann-Christine Claesson. Mannen gick tidigare i terapi hos den kvinnliga psykologen, men var missnöjd med både behandlingen och att kvinnan efteråt ville stänga av kontakten med honom. Förra hösten förföljde han psykologen med telefonsamtal, meddelanden på hennes telefonsvarare och med sms.

Hatar dig

Ett exempel från september i fjol: "Du är elak och jag hatar dig. Jag hoppas fan att du dör ditt jävla as", sade han i kvinnans telefonsvarare. Psykologen polisanmälde sin forne patient för olaga hot och ofredande med följd att mannen belades med besöksförbud. Detta löpte emellertid ut i slutet av maj i år. Två månader senare utsattes kvinnan åter för upprepade ofredanden per telefon. Hon gjorde en ny polisanmälan och begärde samtidigt ett nytt besöksförbud för 31-åringen.

Anmälde sig självmant

Men begäran om besöksförbudet blev liggande på åklagarens bord. Något förbud hann aldrig utfärdas innan mannen månaden därpå sökte upp psykologen i hennes bostad och dödade henne med flera knivhugg. Kort senare anmälde han sig självmant till polisen. Att åklagaren dröjde så länge med ett nytt besöksförbud ledde till en internutredning om eventuellt tjänstefel. Saken prövades av biträdande riksåklagaren Guntra Åhlund som dock inte inledde någon förundersökning. Däremot öppnade hon ett tillsynsärende för att grundligare utreda vad som gick snett.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!