Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Astronauter fotograferade supertyfon från rymden

Foto: NASA

Tyfonen Noru rör sig i rasande fart över Stilla havet. Till helgen beräknas den nå Japans kust, och meteorologer följer nu väderfenomenet noga. 

Några som också har bra koll på Noru är astronauterna ombord på den internationella rymdstationen, ISS. 

Fast de ser tyfonen från ett annat perspektiv. 

Invånarna i de södra delarna av Japan håller just nu på att förbereda sig på att supertyfonen Noru kan slå till mot landet med full kraft redan i helgen. 

Enligt Weather Channel kan tyfonen orsaka kraftiga vindbyar, skyfall och översvämningar. Under söndagen nådde Noru vindhastigheter på över 250 kilometer i timmen, och är just nu den mest kraftfulla stormen på planeten. 

"Fantastiskt men läskigt"

Några som omsorgsfullt följer tyfonen Noru är astronauterna och kosmonauterna ombord på den internationella rymdstationen. De ser väderfenomenet ur en helt ny synvinkel - rakt ovanifrån. 

https://twitter.com/Astro2fish/status/892410268541530112

Astronauten Jack Fischer skriver på Twitter att synen när Noru växer sig större är både fantastisk och läskig. 

Fischers ryska kollegor ombord på ISS la även dom ut bilder på sociala medier av den annalkande stormen. 

https://twitter.com/SergeyISS/status/892371612569415684

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.