Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ASAP Rockys mamma i tårar efter beskedet

USA:s president Donald Trump på Twitter: ”Kom hem ASAP!”
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
ASAP Rockys mamma lämnar tingsrätten efter beskedet.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

ASAP Rockys mamma Renee Black brister ut i glädjetårar i rättssalen så snart hon får höra att sonen ska friges.

– Jag är så tacksam för allt stöd vi fått, säger hon och tackar ”Den Högste”.

”Kom hem ASAP!” twittrar president Donald Trump som samtidigt ringer upp sin utsände gisslanexpert i Stockholms tingsrätt.

ASAP Rocky lämnar landet i privatplan på fredagskvällen.

Starka känslor bryter ut i rättssalen när ASAP Rocky, hans två medåtalade och deras vänner får beskedet om frigivningen på fredagskvällen. Artisten kramar om sina medåtalade, de kramas länge.

Många på åhörarbänken gråter,

ASAP Rocky tittar på sin mamma Renee Black – som gråter glädjetårar – med ett stort och lättat leende. Och han vänder sig mot rättens ordförande och höjer händerna i tacksamhet.

”Glädjetårar rullade”

– Jag har inte ord för att uttrycka mina känslor just nu. Allt känns så rätt. Jag är så tacksam för allt stöd vi fått, säger Renee Black till Expressens Tomas Kvarnkullen.

– Jag minns inte ens vad jag sa när jag kramade honom eftersom glädjetårar rullade över mina kinder, säger hon.

Renee Black uttryckte också sina känslor i ett glädje-sms:

”Många tack och prisad vare Den Högste för att han skickade ett kraftfullt team.”

Kramar och känslor

Sedan får artisten tillfälle att krama sin mamma. Han vill fortsätta att fira med sina anhöriga, men häktesvakterna drar i väg med honom. Stämningen är god, en av häktesvakterna ler mot rapparen som kramar om honom.

Också Donald Trump uttrycker sin glädje på Twitter.

”ASAP Rocky har släppts från fängelse och är på väg hem från Sverige till USA. Det har varit en skakig vecka, kom hem så fort som möjligt ASAP!” skriver han.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1157345692517634049

”Väldigt nöjd”

Donald Trumps speciella sändebud i gisslanfrågor, toppdiplomaten Robert O’Brien, säger att han har talat med Donald Trump direkt efter rättegången. Trump sade att det var helt rätt beslut att släppa ASAP Rocky och hans vänner då de enligt presidenten blev förföljda.

– Det här är en bra dag för Rocky och de två andra åtalade. Det är en av Trumpadministrationens högsta prioriteter att se till att medborgare kommer hem. Presidenten anser att de inte skulle ha hållits frihetsberövade och han är väldigt nöjd över hur det gick i dag, säger Robert O'Brien till medierna efter rättegången.

ASAP Rocky ska nu framträda på en spelning i Nederländerna den 16 i augusti. 

– Jag vet att han har suttit och skrivit sånger under tiden i häktet, säger advokat Slobodan Jovicic som företräder ASAP Rocky.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.