Pastor Åsa Waldau kritiserar psykoterapeuten Rigmor Robért. Hon analyserar mig utan att ens ha träffat mig, säger Åsa Waldau. Hon utnyttjas av Helge.
Pastor Åsa Waldau kritiserar psykoterapeuten Rigmor Robért. Hon analyserar mig utan att ens ha träffat mig, säger Åsa Waldau. Hon utnyttjas av Helge.

Åsa Waldau rasar mot terapeuten:

Publicerad
Uppdaterad
KNUTBY/STOCKHOLM. Helge Fossmo har charmat och manipulerat psykoterapeuten Rigmor Robért.
Och nu går hon i hans ledband.
Det hävdar pastor Åsa Waldau.
När Expressen träffar Åsa Waldau efter Helge Fossmos erkännande är hon upprörd. "Har inte träffat mig" Hon är inte överraskad över att just Rigmor Robért har del i att Fossmo erkänner. Tidigare har Rigmor Robért uttalat sig starkt kritiskt mot församlingen i Knutby. - Jag vill inte kopplas samman med den människan. Hon analyserar mig utan att ens ha träffat mig, annat än helt kort och då sa hon något i stil med "jaså, det är så du ser ut", säger Åsa Waldau. - Hon har inget med oss att göra! Hon uttalar sig som läkare och ställer diagnos på någon hon inte har träffat. Lyssnat på predikningar Rigmor Robèrt värjde sig i går kväll mot anklagelserna. - Jag har visst träffat Åsa Waldau och pratat med henne. Jag har också lyssnat på hennes predikningar. Åsa Waldau tror att Rigmor Robért är Helge Fossmos senaste offer. - Hon utnyttjas av Helge. Han är galet manipulativ och föraktar henne totalt. Helge har alltid gjort så, charmat och manipulerat, säger Åsa Waldau. Rigmor Robért förnekar att Helge Fossmo lurat och fört henne bakom ljuset under deras terapisessioner på Kumla-anstalten. - Jag har egna handledare och pratar regelbundet med dem just för att undvika sådana situationer, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag