Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Centerpartiet avvisar framtida S-samarbete

Anders Ygeman (S) intervjuades av Expressen TV:s Daniel Ingmo på tisdagsmorgonen. Foto: Daniel Ingmo
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Socialdemokraterna har inte stängt dörren till Centerpartiet i regeringsförhandlingarna.

Men ett framtida samarbete avvisas av Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson.

– Som vi ser så är det slutförhandlat, säger han.

Under måndagen gick Centerledaren Annie Lööf ut med att partiet stängt regeringsförhandlingarna med Socialdemokraterna och att man kommer rösta nej till Stefan Löfven som statsminister.

Bland annat hade Lööf invändningen att S inte varit tillräckligt specifika i sina förhandlingar, samt att de inte varit villiga att ge upp samarbetet med Vänsterpartiet.

Men Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman berättar att man fortfarande kan tänka sig att förhandla med Centerpartiet – och efterfrågar ett brett politiskt mittensamarbete.

– Är det så att de efterlyser ytterligare preciseringar, då får vi naturligtvis återgå till det, säger han.

Ygeman: ”Stödet från V inte förhandlingsbart”

Enligt Ygeman var S beredda att göra långtgående eftergifter för att få med sig C och L, bland annat genom att slopa värnskatten och göra förändringar i arbetsrätten. Trots detta var stödet från Vänsterpartiet "inte förhandlingsbart".

– Det var de fyra partierna – S, L, C och MP – som var överens om ett förhandlingsresultat. Jag tror att Vänsterpartiet har betydande kritik mot mycket av det som var i uppgörelsen, säger Anders Ygeman.

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson avvisar några återupptagna förhandlingar med S – och förklarar att man ser överläggningarna som avslutade.

– Nu vill vi verkligen få ett genombrott där andra partier gör ett omtag. Centerpartiet har tagit ett väldigt stort ansvar nu. Vilka andra partier är beredda att göra det? säger Michael Arthursson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!