Arne hade varit i Vällingby centrum i västra Stockholm och handlat inför midsommar. Han klev av i Råcksta och var på väg hem när en ung man plötsligt kom springande och hoppade på honom. Foto: Anna-Karin NilssonArne hade varit i Vällingby centrum i västra Stockholm och handlat inför midsommar. Han klev av i Råcksta och var på väg hem när en ung man plötsligt kom springande och hoppade på honom. Foto: Anna-Karin Nilsson

Arne hade varit i Vällingby centrum i västra Stockholm och handlat inför midsommar. Han klev av i Råcksta och var på väg hem när en ung man plötsligt kom springande och hoppade på honom.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
Enligt Patrik Zanders, gruppchef för lokalpolisområde Vällingby, har polisen goda förutsättningar att reda ut vad som har hänt – om de får hjälp med att identifiera de misstänkta männen. Foto: Polisen / POLISENEnligt Patrik Zanders, gruppchef för lokalpolisområde Vällingby, har polisen goda förutsättningar att reda ut vad som har hänt – om de får hjälp med att identifiera de misstänkta männen. Foto: Polisen / POLISEN
Enligt Patrik Zanders, gruppchef för lokalpolisområde Vällingby, har polisen goda förutsättningar att reda ut vad som har hänt – om de får hjälp med att identifiera de misstänkta männen. Foto: Polisen / POLISEN
"Det är klart jag blev rädd. Jag blev alldeles skärrad. Jag är så glad att jag klarade huvudet när jag ramlade", säger Arne Lundgren, 84. Foto: Anna-Karin Nilsson"Det är klart jag blev rädd. Jag blev alldeles skärrad. Jag är så glad att jag klarade huvudet när jag ramlade", säger Arne Lundgren, 84. Foto: Anna-Karin Nilsson

"Det är klart jag blev rädd. Jag blev alldeles skärrad. Jag är så glad att jag klarade huvudet när jag ramlade", säger Arne Lundgren, 84.

 Foto: Anna-Karin Nilsson
Tre män har fastnat på en övervakningsfilm och nu hoppas polisen att allmänheten kan hjälpa till. Foto: Polisen / POLISENTre män har fastnat på en övervakningsfilm och nu hoppas polisen att allmänheten kan hjälpa till. Foto: Polisen / POLISEN
Tre män har fastnat på en övervakningsfilm och nu hoppas polisen att allmänheten kan hjälpa till. Foto: Polisen / POLISEN
Den som vet mer om händelsen kan ringa polisen på 114 14 eller 010-563 24 39. Foto: Polisen / POLISENDen som vet mer om händelsen kan ringa polisen på 114 14 eller 010-563 24 39. Foto: Polisen / POLISEN
Den som vet mer om händelsen kan ringa polisen på 114 14 eller 010-563 24 39. Foto: Polisen / POLISEN

Arne, 84: "Det värsta var att bli nerslagen"

Publicerad

Arne Lundgren, 84, hade precis handlat inför midsommar när en ung man hoppade på honom.

Killen knuffade omkull honom – och ryckte en guldkedja från hans hals.

– Det värsta var att bli nerslagen. Jag är glad att jag inte slog i huvudet, säger Arne Lundgren.

Nu utreder polisen rånet och vill ha hjälp från allmänheten att hitta tre misstänkta män.

Det var strax före klockan 11 i torsdags som några unga män gav sig på 84-årige Arne Lundgren i Råcksta i Stockholm, i en gångtunnel bara 100 meter från tunnelbanestationen.

Ryckte i hals och jacka

Arne hade varit i Vällingby centrum och handlat inför midsommar. Han klev av i Råcksta och var på väg hem när en ung man plötsligt kom springande.

– En kille sprang fram och tog tag i mig. Det fanns inte en människa i närheten. Han ryckte i min hals och i min jacka och min skjorta, berättar Arne Lundgren.

 

LÄS MER: Man fick hjärtstopp vid ett brutalt rån

 

Killen ryckte loss Arne Lundgrens halskedja, som var arvegods från Arnes mamma. Killen knuffade också 84-åringen så att han ramlade omkull.

– Han drog så hårt att jag fick ett ärr på halsen. Han knuffade mig så jag fick ett skrubbsår på ena knät och min armbåge är gul och blå.

"Klart jag blev rädd"

Arne Lundgren säger att han inte hade en chans att springa efter.

– Det är klart jag blev rädd. Jag blev alldeles skärrad. Jag är så glad att jag klarade huvudet när jag ramlade.

Enligt polisen är tre unga män misstänkta för rån.Foto: Polisen / POLISEN

Han berättar att han tänkte mycket på händelsen under midsommar, men nu mår han bättre. Arne Lundgren såg att den misstänkte gärningsmannen hade en kompis, och hoppas nu att polisen får tag i killarna.

 

LÄS MER: Rånade äldre kvinnor – döms till fängelse

 

För jävligt enligt polisen

Enligt polisen är tre unga män misstänkta för rån.

– Det är få saker som berör så mycket som de här åldringsbrotten. Det är för jävligt helt enkelt, säger Patrik Zanders, gruppchef för lokalpolisområde Vällingby.

Arne Lundgren säger att han inte hade en chans att springa efter, när han blivit knuffad av killen.Foto: Anna-Karin Nilsson

Han säger att polisen har goda förutsättningar att reda ut vad som har hänt – om de får hjälp med att identifiera de misstänkta männen.

Tre män har fastnat på en övervakningsfilm och nu hoppas polisen att allmänheten kan hjälpa till. Den som vet mer om händelsen kan ringa polisen på 114 14 eller 010-563 24 39.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag