Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arlanda stänger bana – på grund av snöovädret

På grund av snöovädret i Stockholm stänger Arlanda nu en bana.

Bara fyra plan i timmen kan landa, mot normalt 40, enligt Sveriges radio.   

Nu väntar förseningar – och avgångar har börjat ställas in. 

– Det kommer bli en stökig kväll, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, i Expressen TV. 

Under onsdagen drabbades Stockholm av ett snöoväder.

Det ställer till det i flygtrafiken. 

Nu stänger Arlanda en bana vilket innebär att samtliga avgångar och landningar, både inrikes och utrikes, kommer ske på en och samma bana.  

Stängningen begränsar antalet avgångar från 40 till endast fyra i timmen, enligt Sveriges radio. 

– Det här påverkar all trafik som det ser ut just nu. Nu säger prognosen att det ska bli varmare grader senare under kvällen så vi får agera utifrån hur det ser ut. Vi hoppas att det ska avta så att vi får möjlighet att köra ikapp, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, i Expressen TV. 

Snöoväder i Stockholm – Arlanda stänger bana

Enligt SMHI har ett snöfall dragit in västerifrån och under kvällen väntas det övergå till regn med början i södra delarna av landet. 

Swedavia uppskattar förseningarna i nuläget till mellan 45 och 60 minuter. Hon råder alla som ska flyga att hålla koll på trafikinformation på Arlandas sajt och app. 

Vid 19.30-tiden rapporterar DN att förseningarna nu kan sträcka sig till två timmar. Dessutom har flygbolag börjat ställa in avgångar.  

– Det kommer vara en stökig kväll. Ska man ut och flyga så är det bra att hålla sig informerad om hur det ser ut, säger Åsa Öhman och fortsätter: 

– Vi har terminalvärdar på plats som pratar med de som har frågor. Även flygbolagen finns på plats. Är det så att man får flighter inställda så hör man av sig till sitt flygbolag som man bokat resan med.