Anders Öfvergård. Foto: Olle Sporrong
Anders Öfvergård. Foto: Olle Sporrong

Arga snickaren ger sin syn på amning

Publicerad

Tv-profilen Anders Öfvergård ser amning som det mest naturliga i världen.

Men när det kommer till amning på hans krog kan han komma att säga till – beroende på situationen.

– Jag har inga problem med mammor som ammar sina barn på krogen, men man väl göra det med viss stil?, säger han till Mama.

"Arge snickaren" Anders Öfvergård - numera aktuell med "Angry diner" - ger nu sin syn på amning på krogen.

I en intervju med Mama säger han att han ser amning som det mest naturliga, och "lika naturligt som att äta".

– Jag har inga problem med mammor som ammar sina barn på krogen, men man väl göra det med viss stil? Och jag kan påpeka om de inte gör det, säger han.

Anders Öfvergård syftar då på hur han själv agerar på sin krog Angry diner när det kommer till ammande mammor.

– Man kanske lägger koftan över eller så kan man få låna en linneservett. Jag tycker man kan skydda sina bröst, inte hänga ut bägge som en del gör för att provocera, säger Öfvergård.

Jämför med rökning

Annika Leone, som gjort intervjun, frågar Öfvergård om han någonsin lagt en servett över en kvinnas bröst.

Han svarar då att han gjort det, men att det handlade om att hon visade båda brösten.

Anders Öfvergård jämför det med rökning på krogen.

– Man tänder väl inte en cigarett bredvid någon som äter? Det är ett samspel på krogen. Sen uppmanar jag mammor som inte vågar amma att ute att göra det. Det finns alltid nånstans man kan få amma i fred om man vill, säger han till Mama.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag