Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arg pensionär bombhotade M-politiker för skatteavdrag

Riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint (M) hotades av en man.Foto: Riksdagen/Press
Sveriges riksdag.Foto: ANNA TÄRNHUVUD / BILDBYRÅN

En pensionär döms för att ha bombotat riksdagsledamoten Marléne Lund Kopparklint (M) och hennes familj, skriver Aftonbladet.

Mannen hade blivit arg när politikern försökte göra ett skatteavdrag för bland annat tandblekning.

Det var i september i år som den 69-årige mannen över telefon bombhotade Marléne Lund Kopparklint över telefon. Samtalet gick ut på att hon skulle dödas eller skadas.

Nu har han dömts för olaga hot och ska betala ett strafföreläggande om 50 dagsböter, totalt 13 500 kronor och skadestånd på 10 000 kronor, enligt Aftonbladet.

Mannens motiv ska ha varit att han blivit upprörd på några skatteavdrag som moderaten försökt göra i sin deklaration. Bland annat för tandblekning, sjukgymnastik och representationskläder.

Marléne Lund Kopparklint bombhotades av pensionär

– Jag tyckte det var för jävligt, hon sitter på en fet lön och kräver sådana oansvariga ersättningar, har mannen sagt i förhör, enligt Aftonbladet.

Två gånger ringde han upp Marléne Lund Kopparklint och sa bland annat ”det kan smälla på fler håll i landet” till den familjemedlem som svarade. Enligt anmälan ska han också ha sagt ”ni ska vara jävligt rädda om jag var er”.

Mannen påstår att han inte haft någon avsikt att genomföra hotet och att han vill be politikern om ursäkt.

Rädsla för barnens säkerhet

Marléne Lund Kopparklint uppger för Aftonbladet att hon och hennes familj tagit väldigt illa vid sig av hotet och att de inte längre känner samma trygghet.

”Jag har ibland känt viss rädsla i att släppa iväg barnen då en del av hoten riktats direkt mot dem av någon outgrundlig anledning”, skriver hon i ett mejl till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.