Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Årets program präglas av öppenhet"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Kate Gabor/Kungahuset.Se

I kväll bänkade sig runt två miljoner svenskar för att se "Året med kungafamiljen" på SVT.

Och den första recensionen från Hovets informationschef, Margareta Thorgren, var positiv:

– Jag tycker att det här årets program präglas av en öppenhet och att man får se hela familjen tillsammans, säger hon till Expressen.

Det populära programmet "Året med kungafamiljen" är en av årets verkliga höjdpunkter för många runtom i landet. I år blev inget undantag. Förutom se den bedårande Estelle presenterade sig nästa charmtroll för miljonpubliken.

I ett av flera klipp från Solliden på Öland ses småsessorna åka häst och vagn. Både Leonore och Estelle såg ut att njuta kungligt under åkturen med Kronprinsessan Victorias shetlandsponny Frozza.

Att det finns ett stort intresse i Sverige råder det inga tvivel om – men även internationella medier är intresserade av att få en inblick i den svenska kungafamiljen.

– Det finns ett stort internationellt intresse. Jag tror det finns två delar som är viktiga, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Dels att visa det officiella programpunkterna som är deras arbete, men också att skildra dem som en stor familj och till det att få se dem tillsammans på Solliden, säger hon.

Hovet har fått se programmet i förväg – men ges inga möjligheter att påverka innehållet i det en timme långa programmet. Nu väntar en spänd väntan på hur programmet kommer tas emot av folket.

– Jag tror det finns ett stort intresse av att se kungafamiljen och sådana klipp som man inte har sett tidigare under året. Sen får man se efter dagen sändning hur svenska folket uppfattar det, säger Margareta Thorgren.

Prins Carl Philip har under tidigare intervjuer berättat hur familjen i bland samlas för att se på tv-program tillsammans. Men huruvida "Året med kungafamiljen" lockar dem till soffan är oklart.

– Jag vet inte om kungafamiljen kommer se programmet. Men det här är ett viktigt program. Inte minst för svenska folket som får en inblick i deras arbete och nyttan som de gör för Sverige, säger Hovets informationschef, Margareta Thorgren till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.