Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ardalan Shekarabi: "Det var en svår period

Civilminister Ardalan Shekarabi.

Ardalan Shekarabi, civilminister, kom själv som flykting med sin mamma år 1989.

I Bar & Politik minns han tillbaka när han kom till Sverige.

- Jag minns osäkerheten, ovissheten var vi skulle leva, säger han i Bar & Politik.

Asylfrågan stod på agendan i Expressens program Bar & Politik under tisdagen. Civilministern Ardalan Shekarabi kom till Sverige 1989 som politisk flykting. Han och hans mamma fick först avslag och gick under jorden.

– Jag minns osäkerheten, ovissheten var vi skulle leva, isoleringen, jag gick inne i skolan, det fanns inte möjligheter att leka med andra barn, säger Ardalan Shekarabi i programmet.

– Det var en svår period. Framförallt att inte veta var man kommer att bo, fortsatte han.

Han berättade om att han kommer ihåg när han kom till Stockholm city och hur var otroligt rädd för att bli upptäckt när han kom in till stan.

"Extremt högt tempo"

Men det blev inte bara frågor om hur det var när han kom till Sverige som flykting. Han fick också frågor om hur första tiden som minister varit.

– Det har varit en torktumlande, det har varit extremt högt tempo, säger Ardalan Shekarabi i Bar & Politik.

År 2009 kandiderare den nuvarande civilministern till Europaparlamentet och krävde då stopp för sms-lån. Men än finns de kvar.

– Tyvärr valde den förra regering att inte driva en aktiv konsumentpolitik, säger Ardalan Shekarabi i Bar & Politik som leds av Expressens politiska reporter Niklas Svensson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.