Den 42-åriga kvinnan misstänks för att ha mördat sin make Aki Paasila, 42, i sommarstugan utanför Arboga 2015, och sen mördat sin pappa, och försökt mörda sin mamma, i samma stuga sommaren 2016. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSENDen 42-åriga kvinnan misstänks för att ha mördat sin make Aki Paasila, 42, i sommarstugan utanför Arboga 2015, och sen mördat sin pappa, och försökt mörda sin mamma, i samma stuga sommaren 2016. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
Den 42-åriga kvinnan misstänks för att ha mördat sin make Aki Paasila, 42, i sommarstugan utanför Arboga 2015, och sen mördat sin pappa, och försökt mörda sin mamma, i samma stuga sommaren 2016. Foto: Olle Sporrong / EXPRESSEN EXPRESSEN
Foto: Alex Ljungdahl/ExpressenFoto: Alex Ljungdahl/Expressen
 Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Arbogakvinnan misstänks ha beställt mord sju gånger

Publicerad

Den 42-åriga kvinnan i Arboga, som misstänks för mord på sin make Aki Paasila och sin pappa, och mordförsök på sin mamma, ska ha beställt mord sju gånger, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Åklagare Jessica Wenna bekräftar de nya misstankarna.

– Det finns ingen subsats i de nya misstankarna, säger 42-åringens advokat Amanda Hikes.

Den 42-åriga kvinnan sitter redan misstänkt för att sommaren 2015 ha mördat sin make Aki Paasila, 42, i sommarstugan utanför Arboga, och sen, sommaren 2016, ha mördat sin pappa och försökt mörda sin mamma i samma stuga.

I båda fallen misstänks kvinnan ha fått andra att utföra morden åt henne. I fallet med maken 2015 har en anhörig till kvinnan häktats misstänkt för delaktighet i mordet, och i fallet med hennes mamma och pappa har hennes pojkvän, Mohammad Rajabi, erkänt att han utdelade huggen.

Beställt mord vid sju tillfällen

Nu uppger åklagare Jessica Wenna att den 42-åriga kvinnan, vid det senaste förhöret som hållits med henne, delgivits misstanke om stämpling till mord vid flera olika tillfällen.

Enligt lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren rör det sig om sju tillfällen.

– Det är korrekt, hon har delgivits misstanke om stämpling i flera fall, säger Jessica Wenna.

Hon vill dock inte säga hur många fall det gäller.

– Det vill jag inte göra. Vi har inte hunnit förhöra alla personer som i viss mån berörs av det här. Men det handlar om ett antal personer, säger Jessica Wenna.

Vill inte kommentera 42-åringens inställning

Hon fortsätter:

– Jag säger inget mer än att de här misstankarna är kopplade till de utredningar som pågår kring den här kvinnan, så det är inga nya saker som dykt upp. Det är brottsmisstankar som kan hänga ihop med de utredningar som redan pågår.

Enligt Jessica Wenna är det bara den 42-åriga kvinnan som misstänks för brotten.

– Det är inte fler, säger hon.

42-åringens advokat, Amanda Hikes, säger att hennes klient förnekar brott.

– Hon förnekar brott. Det finns ingen subsats i de nya misstankarna. Det är viktigt att betona att hon är oskyldig tills något annat har bevisats. Det pågår en förundersökning, och det har inte ens väckts åtal, säger Amanda Hikes.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag