Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arbogaänkans egna ord: "Det är ett trauma"

Det har gått mer än två månader sedan kvinnans överlevde mordförsöket i sommarstugan i Arboga. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen
En 41-årig kvinna misstänks ha mördat sin far och försökt mörda sin mor. Foto: Alex Ljungdahl / ALEX LJUNGDAHL

Hennes make blev knivmördad och hon själv utsattes för ett brutalt mordförsök – i den idylliska sommarstugan med vita knutar.

Hennes egen dotter är misstänkt för dådet.

– Det är ett trauma som inte är så litet, säger Arbogaänkan, 64.

Det har hunnit passera över två månader sedan kvinnan överlevde det blodiga dådet i sommarstugan, söder om Arboga, kvällen den 3 augusti.

Svårt knivskadad larmade hon själv polisen och berättade om attacken. Poliserna som ryckte ut till stugan kunde snabbt konstatera att hennes make saknade puls.

Hans liv var bortom räddning.

Först mördades hennes make – sedan blev hon misstänkt

Efter att hennes make mördats kom nästa chock för kvinnan – hon blev själv delgiven misstanke för dådet medan hon vårdades på sjukhus.

– Du kan ju förstå hur jag mår, säger kvinnan.

Misstankarna mot henne avskrevs sedan för att i stället riktas mot en 41-årig kvinna – hennes egen dotter.

Trots att dottern var högintressant i utredningen så fortsatte vardagslivets lunk i Eskilstuna. Hon skjutsade anhöriga, storhandlade på Maxi och visade inga tecken på oro över att hon blivit fokus för mordutredarna.

– Varför skulle polisen vara intresserad av mig? frågade dottern när Expressen intervjuade henne.

Flera gånger körde hon sakta förbi Mälarsjukhuset i Eskilstuna där hennes mamma vårdades under livvaktsskydd.

Foto: Olle Sporrong

Samtidigt riktades nytt ljus över hennes makes mystiska drunkningsolycka i det grunda Hjälmarvattnet nedanför sommarstugan. En livförsäkring i miljonbelopp var tecknad på honom med 41-åringen som förmånstagare.

En förundersökning om misstänkt mord och försök till grovt bedrägeri påbörjades senare runt drunkningen, men det finns ännu ingen som är delgiven misstanke i utredningen.

Arbogaänkan ansökte om besöksförbud mot sin dotter

När Arbogaänkans dotter väl greps tillsammans med sin 18-årige pojkvän, för första gången, så ansökte änkan och fyra andra personer om besöksförbud mot 41-åringen – vilket nekades av åklagare.

Åklagare Johan Fahlander släpptes sedan dottern och hennes 18-årige pojkvän fria eftersom han bedömde att bevisningen var för tunn. Hon kunde då fullfölja semesterplanerna och resa till värmen i Thailand.

 

LÄS MER: Leif GW Persson om flaggan i Arboga: "Den förbryllar"

 

Men efter några dagar försvann hon plötsligt från semesterbyn - ett par timmars bilresa från huvudstaden Bangkok - för att dyka upp knappt 1 000 mil därifrån i norska Trondheim. Där återförenades hon med pojkvännen innan polisen stormade hotellrummet och de greps på nytt den 30 augusti.

Svårt knivskadad larmade änkan själv polisen och berättade om attacken i sommarstugan. Foto: SVT

Änkan om nya målsägandebiträdet: "Vi har precis träffats"

Paret sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för sommarstugemordet och mordförsöket på änkan sedan den 2 september.

Arbogaänkan sammanfattar själv dådet och de senaste månaderna.

– Det är ett trauma som inte är så litet, som du kanske förstår, säger hon.

Och samtidigt har hon dragits in i en infekterad tvist om sitt målsägandebiträde som hon velat byta ut mot stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz.

Till slut beviljade Svea hovrätt henne att byta ut sitt målsägandebiträde, men inte mot Massi Fritz, utan mot advokaten Susanna Cleve.

Trivs du med ditt nya målsägandebiträde?

– Det är för tidigt att säga. Vi har precis träffats, säger änkan.

Hon vill inte lämna fler kommentarer i nuläget.

– Nej, inte förrän allt är färdigt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!