Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Arbetslösa måste ta eget ansvar för jobb"

Foto: Leif R Jansson / Scanpix

I dags skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och partiets ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson på DN Debatt att arbetslösa måste ta sitt eget ansvar för att de ska ha möjlighet att bli anställningsbara.

Vilket block tror du är bäst på att bekämpa arbetslösheten?

Socialdemokraterna ger sig själva kritik på dagens DN debattsida.

"Vi socialdemokrater har ibland varit för dåliga på att betona människors eget ansvar för att göra sig anställningsbara, skriver Stefan Löfven och Magdalena Andersson."

Jobbförslag presenteras

Enligt S-ledarna är det dags att även den enskilde tar sin sitt ansvar för att kunna få ett jobb.

"Alla ska kunna kräva sin rätt, men också göra sin plikt" är en av parollerna i debattartikeln.

Om två veckor lägger Socialdemokraterna en ekonomisk vårmotion med konkreta förslag på jobbreformer - ett dokument som kommer att ligga till grund för partiets budgetförslag som presenteras i höst.

Ökat antal arbetslösa

Men det är inte bara de själva som ges kritik. En känga får också regeringen för att de "har slut på idéer".

"Antalet personer som varit arbetslösa i mer än två år har under den borgerliga regeringens tid vid makten ökat med 175 procent – från under 25.000 till över 69.000 personer." skriver de båda S-topparna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.