Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Arbetsförmedlingens direktör kan petas

Mikael Sjöberg. Foto: LISA MATTISSON / LISA MATTISSON EXP
Mikael Sjöberg. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Regeringen överväger att peta Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg, skriver Dagens industri.  

Beskedet kommer efter att Di under sommaren avslöjade att generaldirektören låtit sig bjudas på en midsommarfest och en kräftskiva av Gaia-grundaren Micael Mathsson som även var hans coach. 

Dennes företag ska sedan ha fakturerat Arbetsförmedlingen 114 miljoner kronor. 

Uppdraget som Mikael Sjöberg har löper ut 2020 men arbetsmarknadsminister Ylva Johansson planerar att byta ut honom redan nu, erfar Dagens industri och hänvisar till två oberoende källor.

Di har sedan tidigare avslöjat att generaldirektör Mikael Sjöberg blivit bjuden på en midsommarfest och en kräftskiva av Gaia-grundaren Micael Mathsson, som även var hans coach. 

Företaget ska ha fakturerat Arbetsförmedlingen 114 miljoner kronor, skriver Dagens industri.

Internrevisionen har på styrelsens uppmaning granskat fakturorna, men rapporten är hemligstämplad. 

Affären ska enligt Di:s källor vara en bidragande orsak till att arbetsmarknadsminister Ylva Johansson nu överväger att peta honom. 

Efter sommaren konstaterade man att myndigheten ser ut at missa flera centrala mål, så som matchning mellan jobb och arbetssökande och resultaten för nyanlända som går till arbete eller studier. 

I våras ställde Johansson krav på resultatförbättringar hos Arbetsförmedlingen och menade att utvecklingen var "helt oacceptabel". 

Efter sommaren medgav hon själv att utvecklingen gick åt fel håll men var enligt Di inte beredd att dra några slutsatser av detta.