Är detta världens bästa visitkort?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Miljardären Chen Guangbiao får stor uppmärksamhet på grund av sitt smått otroliga visitkort.

Miljardären Chen Guangbiao har fått stor uppmärksamhet efter att ha velat köpa stortidningarna New York Times och Wall Street Journal. 

Nu får han ännu mer rubriker – den här gången på grund av sitt smått otroliga visitkort.

Han är en av Kinas rikaste personer och uppskattades ha en personlig förmögenhet på cirka fem miljarder kronor förra året. 

Miljardären Chen Guangbiao har tidigare gjort sig ett namn inom välgörenhetskretsar. Men de senaste dagarna har han figurerat i tidningar världen över. Anledningen? Guangbiao har velat köpa både New York Times och Wall Street Journal.

Fyllda med luft

I kina beskrivs han ofta som en excentrisk person. Inte minst för att han i våras sålde läskburkar fyllda med luft till invånare i Peking vars luftförhållanden är dåliga på grund av föroreningar. 

"Kinas moraliske ledare"

Det är dock affärsmannens visitkort som uppmärksammats allra mest i sociala medier de senaste dagarna. Amerikanska journalister har enligt Business Insider fått ett kort där Guangbiao beskriver sig själv som den "mest inflytelserika personen i Kina" samt den "mest välkända och älskade kinesiska förebilden". 

Utöver det berättar visitkortet att Guangbiao är "Kinas moraliske ledare", "Kinas topp tio mest hedervärda volontärer" och "Kinas mest framstående filantrop". 

Vill köpa stortidning

Chen Guangbiao berättade först om sitt intresse av att köpa New York Times. Miljardären sa sig vilja bygga upp tidningens förtroende i Kina där den varit blockerad sedan 2012 på grund av en artikel om Kinas dåvarande premiärminister Wen Jiabaos familjeförmögenhet.

När tidningen avböjde ett möte ändrade miljardären sig och ställde in siktet på Wall Street Journal i stället.

– Jag tänker prata med Wall Street Journal och se om tidningen är till salu, sa miljardären i en intervju med tv-stationen Sinovision.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.