Är det Therese?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

En människokropp som i går hittades i sjön Hillen i småländska Rörvik kan vara den sedan nyårsafton försvunna Therese Alexandersson, 21.

Eftersom kroppen hade legat så länge i vattnet gick den inte omedelbart att identifiera.

- Mycket tyder på att det är Therese, säger spaningsledaren Ola Svensson till Expressen.se.

På nyårsaftonen var Therese Alexandersson på en fest i en bygdegård i Rörvik, varifrån hon försvann. Vid 03-tiden på morgonen sågs hon i livet sista gången, på en parkeringsplats på orten  tillsammans med en manlig vän. - Vi har famlat i mörkret efter parkeringsplatsen, vi visste inte var hon hade tagit vägen efter det, säger Ola Svensson, som har varit spaningsledare ända sedan utredningens början. Mannen som var på parkeringsplatsen med Therese Alexandersson satt tidigare häktad misstänkt för att ha rövat bort och mördat sin vän. Dagen efter försvinnandet var han med och letade efter henne och han har hela tiden nekat till brott. Han släpptes efter ett par dagar.

"Inte avförd"

 I dag säger spaningsledaren Ola Svensson till Expressen.se: - Mannen är inte avförd från utredningen, och i nuläget har vi inga andra misstänkta. Tidigare uppgifter har gjort gällande att polisen misstänker att Therese Alexandersson kan ha utsatts för sexbrott. Det är ingenting som Ola Svensson bekräftar: - Vi har inga sådana uppgifter, uppger Svensson. Kroppen hittades i går kväll vid strandkanten av ett par privatpersoner som hade tagit sig till sjön Hillen för att fiska. Den låg alldeles intill ett reningsverk. - Hillen ligger precis i början av Rörvik, när man kommer in norrifrån, från Sävsjöhållet. Det är en mindre sjö, berättar Ola Svensson.

Obduceras i morgon

 Sjön ligger cirka en kilometer från parkeringsplatsen. Eftersom kroppen hade legat så länge i vattnet var den illa åtgången och kunde inte omedelbart identifieras. - Men mycket tyder på att det är Therese som är hittad, bland annat kläder och sånt som hon hade på sig när hon försvann, säger Ola Svensson. Under natten arbetade tekniker och rättsläkare på platsen och i morgon ska kroppen obduceras vid rättsmedicinska i Linköping. Misstänker ni att hon har utsatts för brott? - Jag vill vänta med svaret från obduktionen innan jag uttalar mig om det. Anhöriga till Therese Alexandersson informerades tidigt på måndagsmorgonen om situationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.