En tårtbagare skulle göra en Elsa-tårta – men resultatet blev något helt annat. Foto: Skärmavbild
En tårtbagare skulle göra en Elsa-tårta – men resultatet blev något helt annat. Foto: Skärmavbild

Är det här världens sämsta tårtbagare?

Publicerad

Tänk dig att specialbeställer en tårta, men lagom till födelsedagskalaset visar den sig vara långt ifrån det du beställde. "Elsa" är nog inte den enda som blev besviken när den här tårtan levererades.

Det var vad Redditanvändaren, som går under namnet OfficialBigHead, var med om, skriver The Independent.

Personen i fråga hade beställt en födelsedagstårta föreställandes "Frost"-figuren Elsa till en flickas kalas.

Men i stället för att få en någorlunda lik Elsa blev resultatet något oväntad. När tårtan levererades hade "Elsa" åldrats, bytt frisyr och andra ansiktsdrag.

"Lagt tid på tårtan"

Användaren la upp bilden på Reddit med texten: "Tårtan som vi väntade oss den och tårtan som vi fick".

Bilden har över 2 200 kommentarer och en användare skriver: "Det sorgliga är att, oavsett hur tårtan ser ut, så har någon verkligen lagt sin tid på att göra tårtan. Det är flera timmars hantverk här", skriver användaren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag