Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Apple borde göra
en Android-telefon"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Det finns egentligen inget som säger att Apple inte skulle vara framgångsrika inom Android-marknaden", menar Steve Wozniak.
Foto: Robert Galbraith

Det händer då och då att en av Apples grundare, Steve Wozniak uttalar sig om just Apple, eller marknaden i stort.

Nu har han gjort det igen – och den här gången säger han att Apple borde ge sig in på Android-marknaden.

Steve Wozniak är en av medgrundarna till jätteföretaget Apple.

1987 lämnade han dock och är sedan dess inte involverad alls, förutom att han fortfarande är aktieägare. Det hindrar däremot inte Wozniak från att då och då uttala sig om företaget.

Komplettera med Android

Nu senast kom han med ett intressant uttalande om vad som, enligt honom, borde vara Apples nästa steg.

– Det finns egentligen inget som säger att Apple inte skulle vara framgångsrika inom Androidmarknaden. Folk gillar Apples unika utseende och högkvalitativa design jämfört med andra Android-tillverkare. Det bör gå att spela på båda arenorna samtidigt, säger Wozniak i en intervju till Wired.

Med det sagt tycker han inte att Apple ska överge sitt egna operativsystem IOS. Däremot anser han att företaget ska kunna komplettera även på Androidmarknaden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.