Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Appen som ska lära barnen plastikkirurgi

Appar om platiskirurgi - riktade mot barn - har skapat en storm på Twitter.

Spelbolaget som säljer en av apparna beskriver den så här.

- Den här flickan är så överviktig att ingen diet kan hjälpa henne.

Botemedlet - får man lära sig - är en fettsugning.

Tidningen Independet berättar på sin sajt att den brittiska organisationen "Everyday Sexism Project", som driver kampanjer mot vardagsexism, har lagt ut en skärmdump på sitt Twitterkonto som instruerar sina anhängare att protestera mot att spel-appar  marknadsförs för spelare i åldern 9 + " .

En av apparna heter “Plastic Surgery  for Barbara"

Översatt blir det ”Plastikkirurgi för Barbara"

Ursprungligen hade appen Barbie i namnet men det har ändrats.

Beskrivningen för appen lyder : " Den här olyckliga tjejen har så mycket övervikt att ingen diet kan hjälpa henne. På vår klinik kan hon genomgå en operation som kallas fettsugning som kommer att göra henne smal och vacker . Vi måste göra små snitt på problemområdena och suga ut extra fett . Kommer du att operera henne, doktorn ? "

Appen släpptes i början av januari av utvecklarna Corina Game . Appen marknadsförs mot användare i åldern 9 och uppåt.

Efter att skärmdumpen lades ut har reaktionerna tagit fart på Twitter

" Det här är äckligt . Kan inte fatta att unga barn får detta ", twittrade en användare.

Independet berättar att en annan användare påpekade att ytterligare en plastikkirurgi-app också fanns tillgänglig på Google Play

Appen, från en utvecklare och som finns på Google Play Store, kallas "Plastic Surgery"" .

Den  finns för alla åldrar och beskrivningen är: "Barbara gillar att äta mycket hamburgare och choklad och hon upptäckte att blvit  ful . Hon kan inte acceptera situationen en sekund till. I dag ska plastikkirurgen operera hennes kropp och ansikte för att återskapa Barbaras söta utseende . Hon är rädd för allt det här . "

Beskrivningen på Google Play tyder på att den har installerats mellan en halv miljon och en miljon gånger, berättar Independent.

Enligt tidningenens sajt har  iTunes och Google Play är ännu inte svara på protesterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.