Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Apotekets vd: "Jag ångrar mig - och betalar notan"

Festade Här på Farmacevtiska studentkårens fest i Uppsala bjöd Stefan Carlsson, vd på Apoteket, på fri bar.
Foto: Mikael Wallerstedt

SALTSJÖ-BOO. Han bjöd på öppen bar och skickade notan på 10 000 kronor till Apoteket. Nu talar vd Stefan Carlsson ut om spritfesten på Farmacevtiska studentkårens fest i Uppsala. - Jag ångrar mig -   det kommer inte att upprepas, säger han till Expressen.

När Farmacevtiska studentkåren höll den traditionella skiftesmiddagen i kårhuset Pharmen i Uppsala i februari i år bjöd de in särskilt utvalda gäster. Några av dem var Apotekets vd Stefan Carlsson, hans hustru Eva Carlsson och Apotekets tidigare informationschef Tony Björk med hustru.

Bjöd på fri bar

 Efter att de 60 studenterna och gästerna avslutat en trerätters middag ropade Stefan Carlsson att det var öppen bar.

 - Det var precis innan man bröt sittningen vid halvelva på kvällen. 

 -  För oss var det jätteroligt, säger en kårmedlem. Det var ingen begränsning med alkohol, säger en annan kårmedlem. Apotekets vd talar ut om spritfesten, det kommer inte att upprepas säger han till Expressen.Foto: Mikael Sjöberg

Ett fylleslag

 Studenterna fick dricka hur mycket de ville av det baren erbjöd -  öl, vin och starksprit.

 I efterhand har en deltagare beskrivit festen som ett fylleslag uppger Upsala Nya Tidning. Men det håller inte Apoteketes vd med om:

 - Jag kom på det spontant. Det var en jättetrevlig stämning och studenterna skötte sig bra. Det var inte något fylleslag, säger Stefan Carlsson.

 När barnotan -  som landade på drygt 10 000 kronor -  kom valde Stefan Carlsson att skicka den till sin arbetsgivare, statligt ägda Apoteket. Det beslutet har upprört många. I går kväll bestämde Stefan Carlsson sig därför för att betala notan själv:

 - När man började diskutera det här i olika medier tyckte jag att det var bäst att betala själv. Då är det mina pengar och jag bestämmer själv vad jag vill göra med dem.

 Han hävdar dock att det är vanligt att Apoteket sponsrar middagar och andra aktiviteter som studentkårerna gör.

 - Vi kommer fortsätta att sponsra studenterna. Men nu handlar det om att göra det på ett sätt som inte får sådan här uppmärksamhet, säger Stefan Carlsson.

"Viktigt som tusan"

 Men det var inte middagen ni sponsrade, utan ni bjöd på öppen bar.

 - Ja, precis. Jag ångrar att det blev så här den här gången, att det inte blev själva middagen som sponsrades utan det som kom efteråt. Men att sponsra middagar eller studentkårer är viktigt. De är våra nya medarbetare på sikt, så det är viktigt som tusan, säger Stefan Carlsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.