Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Använder vännens sperma som ansiktskräm: ”Luktar lite konstigt”

Kelly Zolanski blandar ut sin väns sperma med ansiktskräm för att återfukta huden.
Foto: TikTok

I en video på TikTok berättar Kelly Zolanski att hon börjat använda sig av sin väns sperma – för att återfukta sitt ansikte. 

Nu ifrågasätts hennes hudvårdsrutin.

En kvinna på TikTok hävdar att hon har hittat ett mer naturligt och billigare alternativ till dyra kosmetiska produkter – hennes väns sperma. Kelly Zolanski, som kvinnan heter, använder nämligen vännens sperma som återfuktande ansiktskräm.

Zolanski inspirerades att använda sig av kroppsvätskor efter att hon sett en video online som menade att det innehåller många näringsämnen och protein. 

Som singel hade Zolanski ingen som kunde förse henne med sperma och det var då hon bestämde sig för att fråga vännen.

Vännen kom hem till henne med en burk som hon nu förvarar i kylen. 

Kelly Zolanski
Foto: TikTok

I TikTok-videon berättar Zolanski att hon bara använt sig av metoden i några dagar men menar att hennes hud nu ”glänser”.

Zolanski berättar även att hon blandar ut sperman med en ansiktskräm eftersom sperman ”luktar lite konstigt”. 

– Han är inte den mest hälsosamma personen, tillägger hon. 

Hudvårdsrutinen ifrågasätts av specialist

Videon har nu över 3,3 miljoner visningar och visar hur Zolanski applicerar spermablandningen på sitt ansikte. 

I en intervju med Metro berättar Hollie Simpson, hudvårdsspecialist, om vilka näringsämnen sperma innehåller. Hon menar att i teorin kan sperma vara bra för huden. 

– Några av dessa näringsämnen kan vara välgörande för huden, speciellt zink, som har bevisats hjälpa mot fet hy och hudinfektioner, säger hon. 

Simpson tillägger även att det inte finns kliniska bevis som stöder användandet av sperma i hudvårdssyfte. 

Utöver detta poängterar hon att det finns en risk att man för över könssjukdomar och sexuellt överförbara sjukdomar till huden. 

– Mitt råd är att man håller sig till att använda hudvårdsprodukter som gjorts specifikt för det syftet, då näringsämnen i dessa är desamma som i sperma, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.