Live-published photos and videos via Shootitlive

Äntligen dags för stora kulturfesten

Publicerad

Sveriges kulturelit är samlade för Expressens stora kulturfest på anrika Nalen i Stockholm.

Bland andra pristagarna Håkan Hellström, Richard Aschberg, Lena Endre, Sandra Granér, Frida Nilsson och Ebba Witt-Brattström minglade när Expressens kulturpriser delades ut.

I över 50 år har skådespelare, musiker, akademimedlemmar, poeter, författare och andra inom kultureliten samlats på Expressens kulturfest. I år är det närmare 400 personer som festar loss på Nalen i centrala Stockholm.

Gästerna strömmade in på röda mattan från klockan 19 på kvällen och stämningen var på topp bland alla som vill vara med på en av årets kulturhändelser.

Håkan Hellström fick pris

Under kvällen delas sex priser ut. Sedan tidigare har Expressen kultur tillkännagivit att skådespelaren Lena Endre tilldelas teaterpriset En bit av Georgs hatt, tecknaren Sara Granér får satirpriset Ankan, barnboksförfattaren Frida Nilsson får Heffaklumpen och professorn, författaren och kulturdebattören Ebba Witt-Brattström får Björn Nilssons pris för god kulturjournalistik.

Journalisten Richard Aschberg fick under kvällens gala motta Per Wendel-priset för granskande journalistik, för sina artiklar om "Kommunalskandalen" i Aftonbladet, medan Håkan Hellström fick Expressens musikerpris Spelmannen 2015.

– Herregud, det är jättestort. En enorm klapp på axeln, sa Håkan Hellström efter att han prisats.

Utnämningarna till Aschberg och Hellström hölls hemliga fram till dess att de presenteras på Nalen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag