Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äntligen Arthur, nu blir du fri

Mikael Lindnord deltog med sina kompisar i multisportlaget Peak Performance i VM i Ecuador och råkade stöta på ett hungrigt charmtroll – Arthur.
Foto: Krister Göransson
Foto: Krister Göransson

På fredag slipper den tidigare herrelösa hunden Arthur, 7, gråta och känna sig övergiven.

– Jag hämtar honom från karantänen tidigt på morgonen, säger multisportaren och nyblivne hussen Mikael Lindnord, 38.

Den luggslitna korsningen Arthur från Ecuador blev i höstas en världsnyhet. Mikael Lindnord deltog med sina kompisar i multisportlaget Peak Performance i VM i Ecuador och råkade stöta på ett hungrigt charmtroll.

Hunden fick en köttbulle och vek sedan inte från Mikaels sida, utan följde med resten av tävlingen – sprang 20 timmar på leriga stigar, klättrade över berg i djungeln. Och när Mikael & Co paddlade kajak sa tävlingsledningen ifrån – Arthur fick inte åka med.

Då simmade han efter kajaken...

"Börjat gråta"

Mikael Lindnord från Örnsköldsvik och hans kompisar skulle åka hem, men inte kunde de svika Arthur, en så trofast kompis som inte skulle komma på tanken att svika Mikael.

Så Arthur fick följa med till Sverige och fyra månaders karantän i Vallentuna, utanför Stockholm.

– Jag har varit där och hälsat på Arthur många gånger. Första gångerna brydde han sig inte så mycket om när jag sa hej då och gick därifrån. Men de senaste gångerna har han gråtit utöver sig – ja, så mycket att jag också börjat gråta, säger Mikael.

På fredag morgon har de lagstadgade fyra månaderna gått och Arthur är en fri hund.

– Jag ska hämta honom tidigt på morgonen och åker sedan raka spåret till Bagarmossens djursjukhus. Där ska Arthur besöka tandläkaren. Han har några infekterade tänder som måste åtgärdas och han kommer att röntgas och sövas, säger Mikael.

Hur mår Arthur i övrigt?

– Han hade fyra infekterade sår på ryggen. Tre läktes och ett sår sprack upp i januari, vilket underlättade läkningsprocessen. Men det tog nästan fyra månader innan Arthur blev frisk i sina otäcka sår, säger Mikael.

Får en bebis

När Arthur är färdigbehandlad i helgen ska han få åka med Mikael och hans fru Helena, 38, och lillflickan Philippa, 2, till sitt nya hem i Örnsköldsvik.

– Tänk, säger Mikael, tänk i helgen blir vi fyra i familjen. Och i augusti blir vi fem, för då får vi en bebis igen.

Men trivs Arthur med barn, då?

– Ja, det tror jag. Han är otroligt lugn och sansad. I Ecuador blev han antastad av andra herrelösa hundar som stod och morrade och gläfste på honom, men han tittade bara på dem, säger Mikael Lindnord.

I helgen väntar han ett stort, internationellt mediauppbåd. Arthur blev nämligen en världsnyhet när han hängde på Peak Performancegänget i Ecuador: Daily Mail, Washington Post – ja, många stora tidningar hade Arthur som toppnyhet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.