Antipiratbyrån släckte sin egen hemsida

Publicerad
Uppdaterad
Nu får hackarna inte glädjen att stänga ner Antipiratbyråns hemsida.
Det har de nämligen gjort själva.
- Vi tyckte att det var lite livat på internet, säger talesmannen Henrik Pontén till Expressen.se.
Antipiratbyrån låg bakom polisanmälan som ledde till razzian mot The Pirate Bay. De är fildelarnas värsta fiende och har tidigare utsatts för överbelastningsattacker likt den mot hemsidan polisen.se. För att försvara sig har de tagit bort alla bilder från hemsidan, vilket försvårar för hackarna. Men efter veckans var inte det nog. Nu har de berövat internetpiraterna nöjet att rasera deras hemsida - genom att göra det själva.

"Lite livat på internet"

Från och med i dag på eftermiddagen gick det inte längre att surfa in på antipiratbyran.com för att skaffa sig informationsmaterial om upphovsrättsbrott på internet. - Vi har stängt av den. Det är lite livat på internet nu så vi tyckte att det var bra, säger Henrik Pontén, jurist på Antipiratbyrån, till Expressen.se. Har ni utsatts för överbelastningsattacker de senaste dagarna? - Det vet jag faktiskt inte. Jag har inte snackat med teknikerna. När kommer sidan upp igen? - Vi får se när den ska komma upp den.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag