Anthony Weiners politiska karriär tog slut efter att ha skickat sex-sms till flera kvinnor. Foto: RICHARD DREWAnthony Weiners politiska karriär tog slut efter att ha skickat sex-sms till flera kvinnor. Foto: RICHARD DREW
Anthony Weiners politiska karriär tog slut efter att ha skickat sex-sms till flera kvinnor. Foto: RICHARD DREW
Den skandalomsusade politikern är gift med Hillary Clintons rådgivare Huma Abedin. Foto: J. SCOTT APPLEWHITEDen skandalomsusade politikern är gift med Hillary Clintons rådgivare Huma Abedin. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE
Den skandalomsusade politikern är gift med Hillary Clintons rådgivare Huma Abedin. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE

Anthony Weiner erkänner ofredande av minderårig

Publicerad

Före detta politikern Anthony Weiner, ex-man till Hillary Clintons högra hand Huma Abedin, har varit i blåsväder för att ha skickat sex-sms till minst fem olika kvinnor.

I dag erkände han sig skyldig till de meddelanden han skickat till en 15-årig flicka, skriver CNN. 

– Jag har en sjukdom, säger Anthony Weiner i ett uttalande.

Den före detta kongressledamoten Anthony Weiners politiska karriär tog slut efter att han gång på gång ertappats med att ha haft grov sexuell kontakt med flera kvinnor över internet.

I september inledde FBI en utredning mot den skandalomsusade politikern, efter att han anklagats för att ha skickat sexuella bilder och meddelanden till en 15-årig flicka i North Carolina. 

Weiner, 52, åtalas nu misstänkt för sexuellt ofredande av minderåring.

LÄS MER: Weiner checkar in på cybersex-rehab 

Fråntas pass och mobiltelefon

Under fredagen erkände Anthony Weiner sig skyldig till anklagelsen, skriver CNN

– Jag tar fullt ansvar för mina handlingar. Jag har en sjukdom, men inte en ursäkt, säger han i ett uttalande.

Den skandalomsusade politikern är gift med Hillary Clintons rådgivare Huma Abedin.Foto: J. SCOTT APPLEWHITE

Som en del av överrenskommelsen ska han listas som dömd sexbrottsling. Han tvingas också överlämna sitt pass och sin mobiltelefon.

Åtal ska väckas den 8 september, och förväntas leda till ett tvåårigt fängelsestraff.

Fick skuld för valförlust

Utredningen fick en oväntat stor politisk påverkan när FBI genomsökte Anthony Weiners dator i oktober 2016. Den innehöll tusentals mejl till hans fru Huma Abedin, som arbetar som en av Hillary Clintons närmaste rådgivare. 

Upptäckten ledde till att FBI på nytt drog igång utredningen mot Clintons hantering av officiell e-post. 

Utredningen lades ner två dagar innan presidentvalet. I ett uttalande la Hillary Clinton därför en del av skulden till valförlusten på Anthony Weiner.

LÄS MER: Han är det största hotet mot Clinton 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag