Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anteckningsblock hittat – kan ge svar på mordgåtan

Ur arkivet: Kropp hittad i sökandet efter Gabby Petitos pojkvän
Brian Laundrie hittades död förra veckan.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Brian Laundrie har pekats ut som en person av intresse i utredningen för mordet på Gabby Petito.
Foto: NORTH PORT POLICE DEPARTMENT HANDOUT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ett anteckningsblock har hittats i närheten av platsen där Brian Laundrie hittades död förra veckan.

Blocket är vattenskadat, men enligt polisen kan det gå att rädda och möjligen ge svar på frågor i mordet på Gabby Petito, skriver Daily Mail.

I slutet av förra veckan hittades Gabby Petitos tidigare pojkvän Brian Laundrie död.

Det polisen kallar ”mänskliga kvarlevor” hittades på vandringsstråk i närheten av Laundries familjehem i Florida. På torsdagen 21 oktober bekräftade USA:s federala polis, FBI, att de mänskliga kvarlevorna var Brian Laundrie.

Nu har man gjort nya fynd i området.

FBI bekräftade att man hittat en ryggsäck, en torrpåse och ett anteckningsblock som tillhör Brian Laundrie. Enligt Daily Mail ska det ha varit Laundries föräldrar, Chris och Roberta Laundrie, som gjorde fynden. Paret har hjälpt polisen att söka i området efter att deras son hittades död.

Blocket som hittades hade blivit skadat av vatten och det är oklart om det innehåller några anteckningar eller teckningar av Brian Laundrie.

Polisen har dock förhoppningar om att det ska gå att rädda sidorna och att de kan ge svar på viktiga frågor om mordet på Gabby Petito.

Kan inte fastställa dödsorsak

Brian Laundrie försvann i början av september, strax efter att han ensam återkom från en ”road trip” med sin dåvarande flickvän Gabby Petito. Petito hittades död den 19 september och medan pojkvännen inte formellt misstänkts för mordet har han pekats ut som en person av intresse för utredningen.

Man konstaterade bland annat att Gabby Petito ströps till döds följd av ”manuellt våld”, och man kunde då utesluta ”mekaniska” orsaker bakom dödsfallet.

Brian Laundries dödsorsak har än så länge inte gått att fastställa, då obduktionen inte har gett fullständiga svar, skriver People.

Obducenten: Gabby Petito ströps till döds

22-åriga Gabby Petito hittades mördad i mitten av september. Nu är obduktionsrapporten klar och dödsorsaken fastställd.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.