Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anställd på Medieinstitutet stängs av – efter anklagelser

Anklagelserna mot Medieinstitutet inkom den 4-5 november. Foto: GOOGLE MAPS

Medieinstitutet har anklagats för att ha en sexistisk och kränkande miljö vid flera av skolans utbildningar. 

På måndagen avslutades utredningen som bekräftar anklagelserna.  

Anklagelserna avser tre olika utbildningar och berör en extern konsult samt en anställd utbildningsledare.

Anklagelserna inkom den 4-5 november i år och gällde sexism och kränkningar vid flera av Medieinstitutets utbildningar. Anklagelserna berör även en externt inhyrd lärare samt en anställd utbildningsledare. 

Medieinstitutet valde efter anklagelserna att omgående avsluta samarbetet med den externa läraren och utbildningsledaren är avstängd. 

Utredningen bekräftar machokultur på Medieinstitutet

Under måndagen avslutades den interna utredningen som utrett anklagelserna. Den bekräftar bilden av ett olämpligt beteende och matchokultur vid vissa utbildningar. Det ska dock inte finnas några misstankar om övergrepp eller andra brottsliga handlingar.

 

LÄS MER: Larmet: Lärare skickar sex-sms på högskola

 

Utredningen ska specifikt ha granskat de två anklagade och de angivna utbildningarna, men även hela företaget, inklusive annan personal och företagskultur. 

Erbjuder stödsamtal till studenterna 

Ett externt företag har anlitats som erbjuder professionella stödsamtal för de studenter som önskar.

"Ingen ska behöva utsättas för sexistisk eller kränkande behandling på sin utbildning. Att våra studerande trivs och känner att de vistas i en trygg och god arbetsmiljö är vår absolut viktigaste prioritering." skriver Medieinstitutet på sin hemsida. 

Det har tidigare funnits ett ärende med sexuella trakasserier studenter emellan som skedde utanför skoltid och som utreddes under våren 2017 i samråd med Myndigheten för Yrkeshögskolan. 

 

Uppdatering: Den här artikeln korrigerades 14 november 2017. I en tidigare version av artikeln stod det att Medieinstitutets vd Erik Bodén också granskades. Den uppgiften stämmer inte. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!