Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Ansiktena bakom siffrorna

MAZAR-E SHARIF. I nyhetsrapporteringen har de varit i siffror. I verkligheten är de älskade familjemedlemmar som inte kommer komma hem till eid.

Farhad ligger orörlig på intensiven, förlamad från midjan och ner. Mujtaba har inre blödningar och skador på flera inre organ. Alis ben slets nästan av vid höften.

De är tre av minst 44 som skadades när en självmordsbombare sprängde sig under lunchbönen.

Taqi ligger i en nygrävd grav. Han är en av minst 36 som dödades.

Det är där som IS vill att hazarerna ska ligga – på begravningsplatsen.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.