När räddningstjänsten kom till platsen var det gamla stationshuset helt övertänt. Foto: Christer LindbergNär räddningstjänsten kom till platsen var det gamla stationshuset helt övertänt. Foto: Christer Lindberg

När räddningstjänsten kom till platsen var det gamla stationshuset helt övertänt.

 Foto: Christer Lindberg
Räddningstjänsten fick in larmet om branden strax efter midnatt. Foto: PrivatRäddningstjänsten fick in larmet om branden strax efter midnatt. Foto: Privat

Räddningstjänsten fick in larmet om branden strax efter midnatt.

 Foto: Privat

Anrikt stationshus förstört i brand

Publicerad

Ett flerfamiljshus i Mörsil i Åre slukades av lågor natten mot lördagen.

När räddningstjänsten kom till platsen var det gamla stationshuset helt övertänt.

– Vi kommer att låta det brinna ned, det är inte mycket vi kan göra, sa Callis Blom, inre befäl på räddningstjänsten i Åre, under arbetet.

Det var strax efter midnatt under natten mot lördagen som räddningstjänsten fick in larmet om branden.

– När vi kom till platsen var huset redan övertänt, säger Callis Blom, inre befäl på räddningstjänsten i Åre.

I huset finns en pizzeria i bottenvåningen och flera lägenheter där det ska bo barnfamiljer. Åtta personer ska vara skrivna på adressen och en person ska ha fått lindriga rökskador vid branden.

Christer Lindberg från Stockholm är på besök i Mörsil för att åka skidor. Han berättar:

– Jag stod bredvid en man som sa: "Där brinner hela mitt liv upp", säger Christer.

Räddningstjänsten, som tidigt beslutade att inte försöka rädda det brinnande huset, la sitt fokus och arbete på att hålla branden från tågledningarna intill, för att undvika stopp i trafiken under lördagen.

Bara skorstenen kvar

Stationshuset har tidigare fungerat som järnvägshotell och är en timmerbyggnad från början av förra seklet.

Det är även mycket kallt på platsen med nedåt 30 minusgrader.

– Det är en utmaning, säger Callis Blom, inre befäl på räddningstjänsten.

– Men vi försöker hålla vattnet i gång så att vi kan jobba på.

På lördagsmorgonen meddelar räddningstjänsten att huset är helt förlorat. Det enda som står kvar är då skorstenen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag