My Atlegrim befann sig i tunnelbanan när bomben exploderade. Foto: Privat / PRIVATMy Atlegrim befann sig i tunnelbanan när bomben exploderade. Foto: Privat / PRIVAT

My Atlegrim befann sig i tunnelbanan när bomben exploderade.

 Foto: Privat / PRIVAT
Kvinnan ska ha varit i tunnelbanan vid terrordådet i Bryssel. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COMKvinnan ska ha varit i tunnelbanan vid terrordådet i Bryssel. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM

Kvinnan ska ha varit i tunnelbanan vid terrordådet i Bryssel.

 Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Människor evakuerades från tunnelbanestationen Maalbeek. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COMMänniskor evakuerades från tunnelbanestationen Maalbeek. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
Människor evakuerades från tunnelbanestationen Maalbeek. Foto: No Credit/Epp / /ALL OVER PRESS E-PRESS PHOTO.COM
De tre terroristerna före explosionerna på flygplatsen i Bryssel. Foto: Ap/TTDe tre terroristerna före explosionerna på flygplatsen i Bryssel. Foto: Ap/TT

De tre terroristerna före explosionerna på flygplatsen i Bryssel.

 Foto: Ap/TT

Svenska My, 30, dog i terrordådet i Bryssel

Publicerad

I går bekräftade UD att en svensk kvinna dödats i terrorattentaten i Bryssel.

I dag kom det tragiska beskedet att även My Atlegrim, 30, dött i attentaten. Familjen bekräftar också det i ett sms för Expressen:

"Jag och min son fick meddelandet från UD via polisen i Umeå strax före 24.00 under lördagskvällen", skriver Mys mamma.

My Atlegrim, 30, befann sig i tunnelbanan när självmordsbombaren Khalid el Bakraoui sprängde sig själv och dödade 20 personer.

Det blev den andra svenska kvinnan som dött i terrorattackerna.

Familjen bekräftar själva det tragiska dödsbeskedet:

"Min dotter My Atlegrim är död. Jag och min son fick meddelandet från UD via polisen i Umeå strax före 24.00 under lördagskvällen. My hade blivit identifierad några timmar tidigare på ett militärsjukhus i Bryssel. Det är vad vi vet och behöver veta för att kunna sörja", skriver My's mamma i ett sms till Expressen.

Familjen kommer vidare inte att ge några fler uttalanden. Under dagen får de stöd av UD.

– Vi ger dem allt stöd vi kan på olika sätt, säger Cecilia Gillberg.

Två döda svenskar i attackerna

Det är nu två svenska kvinnor som har dött efter tisdagens terrorattacker i Bryssel.

I går bekräftade UD att den kvinna i 60-årsåldern som saknats sedan attentaten också har dött.

Kvinnan var hemmahörande i Mellansverige och var på flygplatsen Zavantem för att flyga hem till Sverige när explosionen ägde rum.

Stefan Löfven: "Sörjer med familjen"

Statsminister Stefan Löfven kommenterade dödsfallet i ett skriftligt uttalande:

"Jag har i dag med sorg tagit emot beskedet at en svensk har avlidit i tisdagens terroristdåd i Bryssel. Jag sörjer med den omkomnas familj och anhöriga i denna svåra stund" sa han under gårdagen.

Sammanlagt ska 31 personer ha dött i terrorattackerna och över 300 har skadats.

Max Sohl Stjernberg
Max Sohl Stjernberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag