Ännu en rysk mästare på stridsvagn död i Ukraina

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ryska soldaten Sergej Bronnikov vann en stridsvagnstävling i Ryssland, men dog under invasionen av Ukraina

Ytterligare en rysk mästare i stridsvagnstävlingar har dött i Ukraina, rapporterar ryska lokaltidningen Chita.ru.

Sergej Bronnikov vann 2016 en så kallade internationell krigstävling men överlevde inte striderna i Ukraina. 

Sergeanten och stridsvagnsbefälet Sergej Bronnikov, 30, från Zabajkalskij kraj i östra Ryssland dog den 3 maj, enligt lokala medier. Ryska myndigheter bekräftar för Chita.ru hans död under den ryska invasionen av Ukraina.

2016 var han del av det lag som vann i stridsvagnsbiathlon under de ryska så kallade internationella krigsspelen. Spelen grundades av ryska försvarsministern Sergej Sjojgu 2013 och deltagarländerna brukar bestå av Rysslands allierade.

Två mästare döda i Ukraina

Dödsfallet är det andra för en rysk segrare i stridsvagnstävlingarna under kriget i Ukraina. Bato Basanov, 25, från regionen Burjatien, dog då hans stridsvagn träffades i Ukraina direkt efter invasionen.

Han hade förra året tävlat med i ett stridsvagnsskyttelag och då hyllades den skickliga skytten för att ”förhärliga Ryssland genom att bli världsmästare i stridsvagnsskytte som en del av sitt lag”, enligt Mirror.

Ukraina spränger järnvägsbro i öst – hindrar rysk framryckning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.