Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annies mamma blev påkörd – tre gånger

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
– Hon räddar liv i sitt jobb, det ska inte hon ta stryk för, säger Annie Ekelind.
Foto: Privat
Annies mamma, som jobbar med att köra TMA-fordon, har blivit påkörd tre gånger.
Foto: Privat

I torsdags blev Annie Eklinds mamma påkörd när hon jobbade – för tredje gången. Nu ryter Annie ifrån mot ouppmärksamma bilister som riskerar hennes mammas liv, något som även Nerikes Allehanda skrivit om.
– Hon räddar liv i sitt jobb, det ska inte hon ta stryk för.

På torsdagsmorgonen vaknade 18-åriga Annie Eklind från Örebro och hade tolv missade samtal från sin mamma och pojkvän.

– Jag ringde min pojkvän och han sa bara "du måste ringa din mamma, det har hänt en grej". Då blev jag ju orolig så klart.

När Annie fick tag på sin mamma berättade hon att hon blivit påkörd av en lastbilschaufför, något som Nerikes Allehanda var först att rapportera om.

"Hon räddar liv"

Annies mamma arbetar med att köra TMA-fordon, som är till för att varna andra trafikanter när en olycka skett på en väg. Detta var tredje gången Annies mamma blivit påkörd under arbetstid.

– Hon räddar liv i sitt jobb, det ska inte hon ta stryk för. Hon räddade ju minst ett liv i torsdags, hade inte hon stått där hade ju lastbilen kört in i personen framför.

Annies mammas TMA-bil blev påkörd av en lastbil.
Foto: Privat

Annie skrev ett inlägg på Facebook där hon vädjade till bilister att visa hänsyn i trafiken, och att hon fruktade för sin mammas liv.

Inlägget delade hon i en Facebookgrupp för lastbilschaufförer – men hon var inte beredd på den respons hon fick.

– De sa att jag var dum i huvudet, att jag bara var en blond liten flicka som inte hade någon trafikuppfattning. Den grövsta kommentaren var att min mamma stod där för att man skulle köra på henne.

Visa respekt i trafiken

Annie, som själv utbildar sig till lastbilschaufför, tog till slut bort inlägget efter att det fått över 250 kommentarer. Men hon vill fortfarande nå ut med vikten av att visa hänsyn till människor som arbetar på vägen.

– Det går inte att missa en TMA-bil, den här chauffören måste ha tittat ner i golvet eller på mobilen när han körde på henne. Jag vill att kraven ska bli hårdare – titta på vägen och visa respekt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.