Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annie Lööfs kärleksfulla farväl till Jonas Sjöstedt

Hör V-ledarens uppmaning till Stefan Löfven.
Heta debattmotståndare som gillar varandra privat, V-ledaren Jonas Sjöstedt och C-ledaren Annie Lööf.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Jonas Sjöstedt (V) och Annie Lööf (C) möttes i ett sista partiledarsamtal på Kulturhuset i Stockholm.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Centerledaren Annie Lööf hyllar nu sin ideologiska motståndare, avgående Vänsterledaren Jonas Sjöstedt, på Instagram. 

”Stort tack Jonas för debatterna under dessa knappt nio år vi varit partiledarkollegor och motdebattörer”, skriver Annie Lööf. 

Under Vänsterpartiets kongress nästa helg, närmare bestämt på lördagen 31 oktober, tackar Jonas Sjöstedt för sig efter åtta år på partiledarposten och efterträds av Nooshi Dadgostar. 

Sjöstedt har sagt att han vill se en lösning på Las-konflikten innan han kastar in handduken. Han har hotat med en misstroendeförklaring mot den rödgröna Löfvenregeringen, som stöttas av Centerpartiet och Liberalerna. Partierna som är drivande för att Las-utredningen ska bli lag om parterna inte lyckas nå en överenskommelse. 

Annie Lööf startade en egen debatturné med Jonas Sjöstedt

Men från Annie Lööfs sida verkar det inte råda några hårda känslor kring att Sjöstedt hotar med misstroendeförklaring för att Centerpartiets paradförslag inte ska bli lag. 

Under onsdagseftermiddagen publicerade hon ett Instagraminlägg med en varm hyllning till Sjöstedt: 

”För flera år sedan fick jag och Jonas Sjöstedt nog av debatter där man aldrig fick tala till punkt. Så vi startade en egen debatturné för att ta partiledardebatterna ut i landet 🎤 💪🏼 Många var förvånade över konceptet, att just vi som tycker så olika ville turnera ihop. Men många var också intresserade”. 

Annie Lööf: ”Stort tack Jonas för debatterna”

Annie Lööf fortsätter beskriva hur de, trots diametralt olika åsikter i många frågor, kan skilja på sak och person. Hur de trots hetsiga debatter behåller respekten för varandra.

Annie Lööf lyfter också fram de frågor där hon och Sjöstedt tycker lika, som i HBTQ-frågor och i kampen mot rasism och främlingsfientlighet. 

”Stort tack Jonas för debatterna under dessa knappt nio år vi varit partiledarkollegor och motdebattörer. Jag måste erkänna att jag kommer sakna de ideologiska replikskiftena som vi haft. Önskar dig all lycka och mycket tid med familjen! 🌸”, avslutar Annie Lööf inlägget. 


Så här lät det från Centerledaren innan förra veckans partiledardebatt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.