Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annie Lööfs ilska efter kommentarerna om terrorn

Annie Lööfs inlägg på Twitter.Foto: Twitter/annieloof

Annie Lööf hyllade offren i terrordådet på Drottninggatan i ett inlägg på Twitter

Men efter att inlägget fått många negativa kommentarer reagerar C-ledaren:

”På en tweet som denna, för att hedra och minnas offren. Oanständigt”.

På årsdagen av terrordådet på Drottninggatan skrev Annie Lööf ett hyllande inlägg på Twitter för de fem dödsoffren.

”Vi ska aldrig glömma er. Vårt samhälle går fortsatt med rak rygg, men med djup sorg i hjärtat. Jag sänder mina tankar till offren och deras anhöriga. Kampen mot terrorismen får aldrig sluta”, skrev C-ledaren.

I inlägget lade Lööf även en bild på en minnesstund vid Sergels torg och en lista över namnen på de som omkom. 

https://twitter.com/annieloof/status/1114952002692354048

Hundratals kommentarer – många kritiska

Inlägget fick hundratals kommentarer – och många av de som kommenterade kritiserade Annie Lööf.

En del av kritiken kom från människor som tycker att politik som C-ledaren själv fört fram kan härledas som orsak till att terrordådet kunde ske. 

Andra tyckte att politiker inte gjort tillräckligt för att ta hand om de anhöriga till dödsoffren under de två år som gått sedan attacken. Vissa av inläggen innehöll nedsättande ord om muslimer.

Annie Lööf vid minnesstund för terroroffren i Stadshuset den 10 april 2017, tillsammans med dåvarande M-ledaren Anna Kinberg Batra, KD-ledaren Ebba Busch Thor, och L-ledaren Jan Björklund. Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Annie Lööfs svar på kritiken

Annie Lööf tog till Twitter igen för att svara de som gav kritik:

”Till alla er som skriver vedervärdiga kommentarer här i denna tråd. Nu vet ju jag att ni gör det oavsett om jag skriver att det är fint väder eller om vi satsar på företagande. Men på en tweet som denna, för att hedra och minnas offren. Oanständigt”.

Annie Lööfs pressekreterare Elin Gustafsson avböjer att kommentera ytterligare, och hänvisar till Annie Lööfs Twitter-inlägg. 

https://twitter.com/annieloof/status/1114785108618297345

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.